Wat is Tonzon vloerisolatie?

Tonzon vloerisolatie is een uniek systeem dat gebruikmaakt van reflecterende folies en luchtkussens om warmteverlies via de vloer te verminderen. Het systeem bestaat uit twee hoofdcomponenten: een thermoskussen en een reflecterende folie. Deze materialen werken samen om een luchtdichte barrière te creëren die de warmte binnenhoudt, wat resulteert in een verbeterde energie-efficiëntie en minder energieverbruik.

Voordelen van Tonzon vloerisolatie

Tonzon vloerisolatie biedt meerdere voordelen die het aantrekkelijk maken voor huiseigenaren en isolateurs:

  • Effectieve warmteisolatie: De unieke combinatie van reflecterende folies en luchtkussens zorgt voor een aanzienlijke vermindering van warmteverlies.
  • Geschikt voor diverse vloertypes: Tonzon is flexibel inzetbaar en kan gebruikt worden in verschillende soorten gebouwen en bij diverse vloertypes.
  • Lichtgewicht: In tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen is Tonzon licht van gewicht en vereist het geen zware constructies om te ondersteunen.
  • Eenvoudige installatie:Tonzon vloerisolatie staat bekend om zijn relatief eenvoudige en flexibele installatieproces. Het materiaal kan gemakkelijk worden aangepast en het is makkelijk op maat te snijden om te passen in diverse ruimtes en om obstakels heen.

Nadelen van Tonzon vloerisolatie

Hoewel Tonzon vloerisolatie veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen te overwegen:

  • Initiële kosten: De initiële uitgaven voor Tonzon vloerisolatie kunnen hoger zijn dan die van sommige andere isolatietypes.
  • Onderhoud: Het systeem kan onderhoud nodig hebben om de luchtdichtheid en effectiviteit te behouden.
  • Gevoelig voor vocht: Als de Tonzon folie nat wordt, kan dit de isolerende eigenschappen beïnvloeden. Goede vochtbeheersing en een correcte installatie zijn daarom belangrijk.
  • Beperkte geluidsisolatie: Hoewel Tonzon goede thermische isolatie biedt, is het minder effectief als het gaat om geluidsisolatie vergeleken met sommige andere isolatiematerialen.

Kosten van Tonzon Vloerisolatie

De kosten voor Tonzon vloerisolatie variëren afhankelijk van het oppervlak en eventuele complicaties. De prijzen per vierkante meter liggen tussen de €41,30 en €45,50, afhankelijk van het oppervlak. Voor een gemiddelde vloer van ongeveer 50 vierkante meter zonder complicaties, betaal je ongeveer €1850. De kosten kunnen echter variëren vanwege factoren zoals de hoogte van de kruipruimte, het aantal compartimenten, de vochtigheid van de kruipruimte, enzovoort. De prijzen zijn inclusief btw en installatie.

Tonzon vloerisolatiekussens zijn duurder per vierkante meter dan andere soorten isolatiemateriaal, maar bieden een goede isolatiewaarde, 10 jaar garantie en bodemfolie. De kosten bestaan voor ongeveer 40% uit arbeidskosten, 58% uit materialen en 2% uit voorrijkosten. Het aanbrengen van Tonzon vloerisolatie is een relatief gemakkelijk werkje waar geen machines aan te pas komen. Bij zelfinstallatie liggen de kosten rond de €17 per vierkante meter. Het is ook mogelijk om subsidie aan te vragen voor vloerisolatie, waarbij je €11,00 per vierkante meter kunt ontvangen. De prijzen zijn richtprijzen en kunnen variëren afhankelijk van de omstandigheden.