Wat zijn EPS-parels?

EPS-parels, ook wel bekend als geëxpandeerd polystyreen parels, zijn kleine bolletjes gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Dit materiaal staat bekend om zijn uitstekende thermische eigenschappen, waardoor het een populaire keuze is voor spouwmuurisolatie.

Hoe worden EPS-parels gebruikt?

Bij spouwmuurisolatie met EPS-parels worden deze parels in de spouwmuur geïnjecteerd. De parels vullen de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, waardoor een isolerende laag ontstaat. Het proces is snel en efficiënt, en de parels passen zich goed aan aan de vorm van de spouw.

Spouwmuurisolatie met EPS-parels

Hoeveel kost spouwmuurisolatie met EPS-parels?

De kosten van spouwmuurisolatie met EPS-parels kan variëren, maar over het algemeen is het een kostenbesparende oplossing. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen in vergelijking met andere materialen per vierkante voor verschillende woningtypes:

Materiaal Gemiddelde prijs per m²
Glaswol €15 – €20
EPS-parels €20 – €25
PUR schuim €25 – €30
Isolatiekorrels €20 – €25

Wat zijn de voordelen en nadelen?

Voordelen spouwmuurisolatie met EPS-parels

  • Uitstekende thermische isolatie.
  • Snelle en efficiënte installatie.
  • Milieuvriendelijk materiaal.

Nadelen spouwmuurisolatie met EPS-parels

  • Kan gevoelig zijn voor vochtproblemen als niet correct geïnstalleerd.

Wat is de terugverdientijd?

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie met EPS-parels verschilt, maar de investering betaalt zich over het algemeen binnen enkele jaren terug door energiebesparingen. Het exacte rendement is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het isolatiemateriaal, de isolatiewaarde, en de energieprijzen. spouwmuurisolatie met EPS-parels is een effectieve manier om uw woning energiezuiniger te maken. Het is belangrijk om de specifieke kenmerken en kosten af te wegen tegen de voordelen, en professioneel advies in te winnen bij gespecialiseerde isolatiebedrijven.