Spouwmuurisolatie soorten vergelijken
Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie om uw spouwmuur te isoleren. Elk materiaal heeft weer zijn voordelen. Van isolatieparels en glaswol tot polyurethaanschuim (PUR), de beste keuze hangt af van verschillende factoren. Met spouwmuurisolatie bespaart u op energiekosten en voorkomt u warmteverlies in uw woning. Lees u in over de verschillende soorten spouwmuurisolatie en kies het beste materiaal voor uw woning.
Spouwmuurisolatie met (EPS) parels
Een populaire keuze voor spouwmuurisolatie zijn isolatieparels van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Deze parels worden in de spouwmuur geïnjecteerd en vormen een isolerende laag. EPS parels hebben een hoge isolatiewaarde en zijn licht van gewicht. Spouwmuurisolatie met EPS-parels is erg effectief en draagt enorm bij aan een energiezuinige woning.
Spouwmuurisolatie met glaswol
Glaswol is ook een veelgebruikt materiaal voor spouwmuurisolatie. Het bestaat uit gerecycled glas dat is verwerkt tot vezels. Spouwmuurisolatie met glaswol is ideaal vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Glaswol is bovendien brandveilig. Het materiaal is flexibel en past zich goed aan de spouw aan, waardoor het een effectieve oplossing is voor vrijwel elke woning.
Spouwmuurisolatie met PUR
Polyurethaanschuim (PUR) is een isolatiemateriaal dat in vloeibare vorm wordt ingespoten in de spouwmuur. Het zet uit en vult alle kieren en naden, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat. PUR heeft een hoge isolatiewaarde en vormt een duurzame isolatielaag die lang meegaat.
Spouwmuurisolatie korrels
Binnen de categorie PUR-spouwmuurisolatie zijn er ook korrels voor spouwmuurisolatie beschikbaar. Deze korrels bestaan uit kleine bolletjes PUR-schuim en worden in de spouwmuur geblazen. Ze vullen de ruimte op en zorgen voor een efficiënte isolatie. Deze korrels zijn geschikt voor diverse spouwbreedtes en zorgen voor een gelijkmatige isolatielaag.
Volledige spouwmuur isoleren?
Overweegt u de volledige spouwmuur te isoleren? Dit kan afhangen van het bouwjaar van uw woning. Voor huizen gebouwd na 1920 en voor 1976 kan het rendabel zijn om de volledige spouwmuur te isoleren.
Spouwmuur na-isoleren
Als uw woning is gebouwd tussen 1976 en 1991, kunt u overwegen om de spouwmuur na te isoleren. Hoewel deze huizen vaak al geïsoleerd zijn, voldoet de isolatie mogelijk niet meer aan de huidige normen. Door de spouwmuur na te isoleren, verbetert u de energieprestaties van uw woning en geniet u van een beter binnenklimaat.
Isolatie offertes vergelijken
Bespaar op uw isolatiekosten door offertes te vergelijken. Vul vrijblijvend uw gegevens in via het aanvraagformulier op Isolatie-vergelijker.nl en ontvang snel contact met specialisten in uw regio. Vergelijk offertes eenvoudig binnen 60 seconden en bespaar tot wel 40% op de kosten. Een investering in goede spouwmuurisolatie betaalt zichzelf terug in energiebesparing en verhoogd wooncomfort.
Meer over spouwmuurisolatie?
Vergelijk isolatie offertes
Vergelijk isolatie specialisten in uw regio en bespaar tot 40%
Vergelijk offertes