Spouwmuurisolatie met (EPS) parels

Een populaire keuze voor spouwmuurisolatie zijn isolatieparels van geëxpandeerd polystyreen (EPS). Deze parels worden in de spouwmuur geïnjecteerd en vormen een isolerende laag. EPS parels hebben een hoge isolatiewaarde en zijn licht van gewicht. Spouwmuurisolatie met EPS-parels is erg effectief en draagt enorm bij aan een energiezuinige woning.

Spouwmuurisolatie met EPS parels

Spouwmuurisolatie met glaswol

Glaswol is ook een veelgebruikt materiaal voor spouwmuurisolatie. Het bestaat uit gerecycled glas dat is verwerkt tot vezels. Spouwmuurisolatie met glaswol is ideaal vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Glaswol is bovendien brandveilig. Het materiaal is flexibel en past zich goed aan de spouw aan, waardoor het een effectieve oplossing is voor vrijwel elke woning.

Spouwmuurisolatie met glaswol

Spouwmuurisolatie met PUR

Polyurethaanschuim (PUR) is een isolatiemateriaal dat in vloeibare vorm wordt ingespoten in de spouwmuur. Het zet uit en vult alle kieren en naden, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat. PUR heeft een hoge isolatiewaarde en vormt een duurzame isolatielaag die lang meegaat.

Spouwmuurisolatie met PUR-schuim

Spouwmuurisolatie korrels

Binnen de categorie PUR-spouwmuurisolatie zijn er ook korrels voor spouwmuurisolatie beschikbaar. Deze korrels bestaan uit kleine bolletjes PUR-schuim en worden in de spouwmuur geblazen. Ze vullen de ruimte op en zorgen voor een efficiënte isolatie. Deze korrels zijn geschikt voor diverse spouwbreedtes en zorgen voor een gelijkmatige isolatielaag.

Volledige spouwmuur isoleren?

Overweegt u de volledige spouwmuur te isoleren? Dit kan afhangen van het bouwjaar van uw woning. Voor huizen gebouwd na 1920 en voor 1976 kan het rendabel zijn om de volledige spouwmuur te isoleren.

Spouwmuur na-isoleren

Als uw woning is gebouwd tussen 1976 en 1991, kunt u overwegen om de spouwmuur na te isoleren. Hoewel deze huizen vaak al geïsoleerd zijn, voldoet de isolatie mogelijk niet meer aan de huidige normen. Door de spouwmuur na te isoleren, verbetert u de energieprestaties van uw woning en geniet u van een beter binnenklimaat.

Isolatie offertes vergelijken

Bespaar op uw isolatiekosten door offertes te vergelijken. Vul vrijblijvend uw gegevens in via het aanvraagformulier op Isolatie-vergelijker.nl en ontvang snel contact met specialisten in uw regio. Vergelijk offertes eenvoudig binnen 60 seconden en bespaar tot wel 40% op de kosten. Een investering in goede spouwmuurisolatie betaalt zichzelf terug in energiebesparing en verhoogd wooncomfort.