Spouwmuurisolatie

De meeste nieuwere huizen zijn voorzien van dubbele muren. Tussen de buitenmuur en de binnenmuur bevindt zich de spouw. Door deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal wordt in de winter de warmte beter vastgehouden en in de zomer blijft de warmte juist langer buiten de deur. Bij nieuwe woningen wordt de isolatie meteen bij de bouw aangebracht. Als dit bij uw woning nog niet is gebeurd kunt u een scherpe offerte aanvragen via Isolatie-vergelijker.nl. U krijgt dan offertes van bedrijven bij u uit de buurt, waarvan u de prijzen vervolgens eenvoudig kunt vergelijken om een goede keuze te maken.

Spouwmuren laten isoleren

De prijzen voor het isoleren van spouwmuren kunnen erg verschillen. De ene vakman rekent hier soms aanzienlijk meer voor dan de andere. Daarom is het aan te raden om, als u uw spouwmuren wilt laten isoleren, hiervoor eerst meerdere offertes aan te vragen. Het kan dan lastig zijn om hiervoor zelf bedrijven te selecteren. Dit wordt u uit handen genomen als u een prijsopgave voor spouwmuurisolatie aanvraagt via Isolatie-vergelijker.nl. Wij sturen uw aanvraag door naar bedrijven bij u uit de regio. Zij zijn vaak het goedkoopst, omdat ze immers sowieso minder reiskosten hoeven te maken om het werk bij u uit te voeren. Uiteraard gaat het om uitsluitend bonafide bedrijven die uitstekend vakmanschap leveren.

Gemiddelde prijs voor spouwmuurisolatie

Type woning Oppervlakte Gemiddelde prijs incl. BTW Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500 – €750 €150
Tussenwoning 65 m² €750 – €1200 €200
Hoekwoning 65 m² €1200 – €1500 €300
2 onder 1 kap 100 m² €1500 – €2000 €500
Vrijstaande woning 150 m² €2000 – €2500 €600

Waarom spouwmuurisolatie?

De spouwmuren laten isoleren heeft een aantal belangrijke voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat u kunt besparen op de stookkosten. Geïsoleerde muren houden de warmte beter vast waardoor de verwarming minder vaak zal aanslaan. Maar u heeft na het isoleren van uw spouwmuren ook minder last van vocht in de woning. Vocht is niet alleen vervelend en ontsierend, het kan ook gezondheidsrisico’s geven. Op een vochtige muur kan schimmel ontstaan en dat is gevaarlijk voor uw gezondheid.

Geluidsisolatie

Naast het warm houden van uw woning heeft spouwmuurisolatie een geluidsisolerende werking op de muren. Geluid is overal om ons heen en dit kan in oudere woningen vaak een probleem vormen. Geluidshinder van binnen en buiten uw woning kan aanzienlijk verminderd worden met spouwmuurisolatie. Als uw woning is gebouwd tussen 1920 en 1991 dan is het mogelijk uw spouwmuur te isoleren of de isolatie te verbeteren.

Spouwmuurisolatie

Hoe wordt spouwmuurisolatie uitgevoerd?

Van spouwmuurisolatie heeft u doorgaans in de woning weinig overlast. De wol of ander materiaal dat in de spouw wordt aangebracht gebeurt van buitenaf. Wel geeft het isoleren de nodige geluidsoverlast. U dient ervoor te zorgen dat de muren aan alle kanten van uw woning goed bereikbaar zijn. Het isoleren van de spouwen neemt doorgaans slechts enkele uren in beslag. Na afronding van de werkzaamheden is er wel sprake van veel stofvorming. U kunt daarom  beter niet vlak voor het isoleren uw ramen zemen, maar stelt dit beter uit tot na deze klus.

Vraag offertes aan en bespaar tot wel 40%

Wilt u ook meer wooncomfort en aanzienlijk besparen op uw stookkosten? Vraag dan nu een offerte aan voor het isoleren van uw spouwmuren. Vul uw postcode en huisnummer in en geef aan wat uw wensen zijn. U ontvangt vervolgens offertes van bedrijven bij u uit de buurt. Deze kunt u op uw gemak vergelijken en vervolgens de aanbieder kiezen die u het meest aanspreekt. Vergelijken is eenvoudig omdat de offertes zijn gebaseerd op dezelfde gegevens die u via Isolatie-vergelijker.nl heeft verstrekt. U kunt bij uw aanvraag ook aangeven op welke termijn u de opdracht wilt laten uitvoeren, zodat u deze eventueel kunt plannen met andere klussen aan uw woning.