Isolatiematerialen

Wilt u zelf aan de slag met het isoleren van muren, vloeren of het dak van uw woning? Dan heeft u isolatie materialen nodig. Voor welk materiaal u kiest hangt af van welk deel van de woning u wilt gaan isoleren. Voor kruipruimte isolatie wordt doorgaans ander materiaal gebruikt dan voor het isoleren van de spouwmuren. Als u zelf aan de slag gaat wilt u natuurlijk uw materiaal zo voordelig mogelijk inkopen. U kunt via Isolatie-vergelijker.nl snel in contact komen met leveranciers van isolatiemateriaal die het snel of op een met u te bepalen moment bij u kunnen leveren.

Welke isolatiematerialen kunt u  gebruiken?

Voor isolatie kunt u verschillende materialen gebruiken. PUR is een materiaal dat vaak wordt toegepast. Glaswol of steenwol wordt vaak gebruikt voor muur- of dakisolatie. Voor het isoleren van de kruipruimte kunt u isolerende korrels  gebruiken als u de ruimte van onderaf wilt isoleren, of isolerend materiaal dat tegen de vloer wordt bevestigd. In beide gevallen blijven leidingen en kabels die onder de vloer door lopen goed bereikbaar voor eventueel onderhoud of reparatie.

Steenwol voor het isoleren van spouwmuren

Steenwol wordt gemaakt van vulkanisch gesteente. Het kan in de spouw tussen twee muren worden gespoten om als isolatie te dienen. Het is een zeer duurzaam materiaal dat niet vergaat in de loop der tijd. Het werkt isolerend waardoor isolatie van de spouwen met dit materiaal een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren.

Glaswol

Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas en zand. Het wordt geleverd in ‘dekens’ die op maat kunnen worden gesneden voor dak- of muurisolatie. Een nadeel van glaswol is dat bij de verwerking vezels vrijkomen die huidirritatie kunnen geven. Daarom wordt bij het werken met glaswol altijd aangeraden om beschermende kleding te dragen en het materiaal niet met blote handen aan te raken.

Hoe worden isolatie materialen gebruikt?

PUR schuim is een vloeibare substantie die als isolatie in de spouwmuur of onder een vloer kan worden gespoten. Het materiaal wordt binnen enkele seconden hard. Voor muurisolatie is ook traag werkend PUR beschikbaar, dit materiaal wordt iets minder snel hard waardoor drukopbouw in de muur en de daardoor veroorzaakte schade wordt voorkomen. U kunt ook gebruik maken van PIR platen. Dit zijn platen van PUR schuim, die bijvoorbeeld ideaal zijn voor vloerisolatie omdat ze vlak zijn en daardoor gemakkelijk te monteren.

Voordelig uw woning laten isoleren?

Wilt u binnenkort aan de slag met het isoleren van uw dak, uw vloer, de kruipruimte of de spouwmuren? Dan wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk uitkomen. Hiervoor kunt u gebruik maken van Isolatie-vergelijker.nl. Geef aan welk materiaal u wilt gebruiken en om hoeveel oppervlakte het gaat. Wij sturen uw aanvraag door naar meerdere leveranciers, doorgaans in uw eigen regio zodat u zelf de meest geschikte aanbieder kunt vinden. Vergelijk de isolatie specialisten op uw gemak en kies zelf het bedrijf waar u mee in zee wilt gaan. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op de kosten.