Welke isolatiematerialen zijn er?

Voor isolatie kunt u verschillende materialen gebruiken. PUR is een materiaal dat vaak wordt toegepast. Glaswol of steenwol wordt vaak gebruikt voor muur- of dakisolatie. Voor het isoleren van de kruipruimte kunt u isolerende korrels  gebruiken als u de ruimte van onderaf wilt isoleren, of isolerend materiaal dat tegen de vloer wordt bevestigd. In beide gevallen blijven leidingen en kabels die onder de vloer door lopen goed bereikbaar voor eventueel onderhoud of reparatie.

Glaswol

Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas en zand. Het wordt geleverd in ‘dekens’ die op maat kunnen worden gesneden voor dak- of muurisolatie. Een nadeel van glaswol is dat bij de verwerking vezels vrijkomen die huidirritatie kunnen geven. Daarom wordt bij het werken met glaswol altijd aangeraden om beschermende kleding te dragen en het materiaal niet met blote handen aan te raken.

Rotswol/steenwol

Rotswol, ook wel steenwol genoemd, wordt gemaakt van vulkanisch gesteente. Het kan in de spouw tussen twee muren worden gespoten om als isolatie te dienen. Het is een zeer duurzaam materiaal dat niet vergaat in de loop der tijd. Het werkt isolerend waardoor isolatie van de spouwen met dit materiaal een aanzienlijke energiebesparing kan opleveren.

Akoestische isolatie

Bij het isoleren van een woning wordt vaak alleen rekening gehouden met het isoleren van de warmte. Geluid is echter vaak ook een belangrijke factor voor een comfortabel huis of kantoor. Om betere akoestiek te creëren in een ruimte zijn er verschillende oplossingen. Om te beginnen kun je de kamer opvullen met gordijnen, meubels en planten om de galm te verminderen. Kies bijvoorbeeld een akoestisch spanplafond met inbouwspots om geluidstrillingen op te vangen. Een normaal spanplafond weerkaatst de trillingen echter. In kantoren worden vaak akoestische panelen gebruikt. De panelen kunnen zowel aan het plafond als aan de muur worden geplaatst. De panelen zijn makkelijk te plaatsen en zorgen voor een goed resultaat.PUR schuim

PUR schuim is een vloeibare substantie die als isolatie in de spouwmuur of onder een vloer kan worden gespoten. Het materiaal wordt binnen enkele seconden hard. Voor muurisolatie is ook traag werkend PUR beschikbaar, dit materiaal wordt iets minder snel hard waardoor drukopbouw in de muur en de daardoor veroorzaakte schade wordt voorkomen. U kunt ook gebruik maken van PIR platen. Dit zijn platen van PUR schuim, die bijvoorbeeld ideaal zijn voor vloerisolatie omdat ze vlak zijn en daardoor gemakkelijk te monteren.EPS-parels

EPS-parels worden vaak gebruikt om bestaande spouwmuren te isoleren. De parels bestaan voornamelijk uit waterstof en koolstof. Het materiaal is 100% recyclebaar en erg populair dankzij de hoge isolatiewaarde en vochtbestendigheid. EPS-parels zijn verkrijgbaar in verschillende isolatiewaarde. U heeft de keuze uit HR, HR+ en HR++ om uw woning te isoleren. HR++ heeft de hoogste isolatiewaarde en isoleert het best.EPS isolatieplaten

EPS heeft een goede isolatiewaarde en een aantrekkelijke prijs. Het is een veelgebruikt materiaal dat wordt toegepast in diverse bouwprojecten. EPS is afgekort voor “geëxpandeerd polystyreen” en wordt in volkstaal ook wel piepschuim genoemd. EPS isolatieplaten worden vervaardigd in een mal met polystyreenkorrels die onder verhitting uitzetten en aan elkaar kleven. Tijdens het uitzetten worden er luchtbelletjes gecreëerd in de platen. Hierdoor bestaat het grootste deel uit lucht en zijn ze erg licht met een hoge isolatiewaarde.Voordelig uw woning laten isoleren?

Wilt u binnenkort isolatie van uw dak, vloer, kruipruimte of spouwmuren laten uitvoeren? Dan wilt u natuurlijk zo voordelig mogelijk uitkomen. Hiervoor kunt u gebruik maken van Isolatie-vergelijker.nl. Geef aan welk materiaal u wilt gebruiken en om hoeveel oppervlakte het gaat. Wij sturen uw aanvraag door naar meerdere leveranciers in uw eigen regio zodat u zelf de meest geschikte aanbieder kunt vinden. Vergelijk de isolatie specialisten op uw gemak en kies zelf het bedrijf waar u mee in zee wilt gaan. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op de kosten.