Subsidie voor isolatie in Zundert

Als u overweegt uw woning in Zundert te isoleren, is het belangrijk om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van verschillende subsidies. Een belangrijke subsidie voor isolatie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien kunt u op isolatie subsidie specifieke informatie vinden over subsidies die voor u van toepassing kunnen zijn bij het isoleren van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Zundert

Oude subsidies in Zundert

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor isolatiemaatregelen in Zundert. Een voorbeeld is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze subsidie niet meer beschikbaar is, geeft het een beeld van hoe de overheid energiebesparing heeft gestimuleerd. Voor recente en vervangen subsidies kunt u terecht op de RVO website.

Isolatie prijzen in Zundert

De kosten voor isolatie in Zundert kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van de investering die u zult moeten doen. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Zundert?

In Zundert en de rest van Nederland zijn er bepaalde regelgevingen en bouwnormen waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en hebben onder andere betrekking op de minimale isolatiewaarden, ook wel Rd-waarden genoemd. In de tabel met subsidies vindt u de minimale Rd-waarden die gehanteerd worden voor het verkrijgen van subsidie. Het is belangrijk dat uw isolatiewerkzaamheden aan deze normen voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies en om te zorgen voor een optimale energiebesparing.

Vergelijk isolatie specialisten in Zundert en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatie specialisten in Zundert, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw investering. Niet alleen kunt u zo de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden, maar u kunt ook advies inwinnen over de meest geschikte isolatiemethoden voor uw situatie. In sommige gevallen kunt u tot wel 40% besparen door offertes te vergelijken. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.