Subsidie voor isolatie in Zuidhorn

Woont u in Zuidhorn en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen middels de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagproces, bezoekt u deze overheidspagina. Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie specifieke details vinden over de subsidiebedragen per isolatievorm. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Zuidhorn

Oude subsidies in Zuidhorn

In het verleden zijn er verschillende subsidieregelingen geweest, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Voor actuele informatie over deze en andere oudere subsidieregelingen kunt u terecht op de RVO-website. Het is raadzaam om altijd na te gaan of er lokaal nog specifieke subsidies of regelingen gelden die u kunnen helpen bij het financieren van uw isolatieproject.

Isolatie prijzen in Zuidhorn

De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten. Houd er rekening mee dat deze prijzen indicatief zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Zuidhorn?

Bij het isoleren van uw woning in Zuidhorn moet u voldoen aan bepaalde regels en voorschriften. Zo zijn er bouwvoorschriften waaraan isolatiemateriaal moet voldoen, zoals de Rd-waarde die de warmteweerstand van het materiaal aangeeft. Ook kan er een vergunning nodig zijn voor bepaalde isolatiewerkzaamheden. Informeer daarom altijd bij uw gemeente naar de lokale regelgeving voordat u met isolatiewerkzaamheden begint.

Vergelijk isolatie specialisten in Zuidhorn en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Zuidhorn kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en kosten. Dit kan u helpen om weloverwogen keuzes te maken en tot wel 40% te besparen op uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en zet de stap naar een energiezuiniger en comfortabeler thuis.