Subsidie voor isolatie in Zoetermeer

Wanneer u overweegt uw woning in Zoetermeer te isoleren, is het goed om te weten dat er financiële steun beschikbaar is. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen middels subsidies, waardoor investeren in isolatie aantrekkelijker wordt. Een belangrijke subsidie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die u kunt aanvragen via RVO.nl. Deze subsidie kan een deel van uw investeringskosten dekken. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie in Zoetermeer, kunt u onderstaande tabel raadplegen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Zoetermeer

Oude subsidies in Zoetermeer

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak vervangen of geïntegreerd in nieuwe programma’s. Voor actuele informatie over voormalige en actuele subsidiemogelijkheden, kunt u de website van RVO.nl raadplegen.

Isolatie prijzen in Zoetermeer

De kosten voor isolatie kunnen per project verschillen, afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen in Zoetermeer. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Zoetermeer?

Isolatie van uw woning in Zoetermeer is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden vanuit zowel milieuoogpunt als financieel perspectief. De Nederlandse overheid streeft naar een energieneutrale woningvoorraad in 2050, wat betekent dat energiebesparende maatregelen zoals isolatie steeds belangrijker worden. Er zijn bouwvoorschriften en regelgeving die de minimale isolatiewaarden voor nieuwbouw en renovatieprojecten bepalen. Deze voorschriften zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en worden regelmatig bijgewerkt om aan de duurzaamheidsdoelstellingen te voldoen.

Vergelijk isolatie specialisten in Zoetermeer en bespaar!

Door offertes voor isolatie te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. In Zoetermeer zijn diverse isolatie specialisten beschikbaar die u kunnen helpen met uw isolatiebehoeften. Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatiewerkzaamheden. Een slimme keuze voor uw portemonnee en het milieu!