Subsidie voor isolatie in Zevenbergen

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee, zeker wanneer u gebruikmaakt van de beschikbare subsidies. In Zevenbergen kunt u profiteren van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die u kunt aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee kunt u een deel van de kosten terugkrijgen voor het isoleren van uw woning. Meer gedetailleerde informatie over de isolatie subsidie en hoe u deze kunt aanvragen, vindt u op de pagina over subsidie isolatie. Vergelijk de huidige subsidiewaarden in de onderstaande tabel om een beeld te krijgen van de mogelijkheden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Zevenbergen

Oude subsidies in Zevenbergen

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of aangepast, maar het is nog steeds mogelijk om voor bepaalde isolatiemaatregelen subsidie te ontvangen. Voor een overzicht van oude subsidieprogramma’s en de overgang naar huidige regelingen, kunt u terecht op de RVO website voor meer informatie.

Isolatie prijzen in Zevenbergen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. In Zevenbergen liggen de prijzen voor isolatie binnen de volgende bandbreedtes, wat u een indicatie geeft van de mogelijke investering die u kunt verwachten. Houd er rekening mee dat deze prijzen gemiddelden zijn en dat de exacte kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren, zoals de staat van uw woning en de tarieven van de isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Zevenbergen?

Wanneer u isolatiemaatregelen wilt treffen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regels en voorschriften. In Zevenbergen, net als in de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en bouwvoorschriften. Zo is er bijvoorbeeld een minimale Rd-waarde (warmteweerstand) waar de isolatie aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast kan het noodzakelijk zijn om een vergunning aan te vragen voor bepaalde isolatiewerkzaamheden, vooral als het gaat om monumentale panden of het uiterlijk van de woning significant verandert. Raadpleeg altijd uw gemeente voor specifieke lokale regelgeving.

Vergelijk isolatie specialisten in Zevenbergen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Zevenbergen te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goed beeld krijgt van de prijzen en diensten die worden aangeboden. Niet alleen kunt u zo tot wel 40% besparen op de kosten, maar u kunt ook een keuze maken voor een specialist die het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.