Subsidie voor isolatie in Zaandijk

In Zaandijk kunt u als huiseigenaar aanzienlijk besparen op isolatie door gebruik te maken van subsidie mogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U leest meer over deze subsidies op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over de huidige subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Zaandijk

Oude subsidies in Zaandijk

Voorbij zijn de dagen van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), maar de geschiedenis van deze subsidies laat zien hoe de overheid isolatie-initiatieven heeft ondersteund. Meer informatie over deze oude subsidies en alternatieve regelingen vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste regelingen voor energiebesparende maatregelen.

Isolatie prijzen in Zaandijk

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type en de omvang van de werkzaamheden. In Zaandijk vindt u een divers aanbod van isolatie opties, elk met hun eigen prijskaartje. De onderstaande tabel geeft een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die uw uiteindelijke kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Zaandijk?

In Nederland zijn er regels en voorschriften omtrent het isoleren van woningen. Deze zijn bedoeld om zowel de kwaliteit van de isolatie als de veiligheid te waarborgen. Zo moet isolatie voldoen aan bepaalde isolatiewaarden en dient het aangebracht te worden door een erkend bedrijf. In Zaandijk zijn er geen specifieke lokale regelgevingen die afwijken van de landelijke normen. Wel is het raadzaam om bij de gemeente te informeren naar eventuele plaatselijke initiatieven of voorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Zaandijk en bespaar!

Door offertes van isolatie specialisten in Zaandijk te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten. Vraag offertes aan, vergelijk de prijzen en diensten, en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Start vandaag nog met het verhogen van uw wooncomfort en het verlagen van uw energierekening.