Subsidie voor isolatie in Workum

Als u overweegt uw woning in Workum te isoleren, is het raadzaam om na te gaan of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële tegemoetkomingen voor het isoleren van woningen. Dit kan uw investering aanzienlijk verlagen. Op de pagina voor subsidie isolatie vindt u specifieke informatie over de mogelijkheden en voorwaarden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Workum

Oude subsidies in Workum

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere verlopen subsidies kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Het is altijd nuttig om te controleren of er lokale of regionale subsidies beschikbaar zijn in Workum of de provincie Friesland.

Isolatie prijzen in Workum

De kosten voor het isoleren van uw woning in Workum kunnen variëren afhankelijk van de soort isolatie die u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hier is een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Workum?

Isolatie van woningen in Workum moet voldoen aan de gestelde eisen en bouwvoorschriften, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Hierin zijn de minimale isolatiewaarden en veiligheidsnormen opgenomen waaraan uw woning moet voldoen. Het is belangrijk om te weten dat isolatie op zich niet verplicht is, maar wanneer u gaat verbouwen of een nieuwe woning bouwt, moet de isolatie wel aan deze eisen voldoen. Daarnaast stimuleert de overheid met subsidies het verbeteren van de isolatie in bestaande bouw om de energie-efficiëntie te verhogen.

Vergelijk isolatie specialisten in Workum en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Workum te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een goed beeld krijgt van de kosten en de mogelijkheden. Door deze offertes naast elkaar te leggen, kunt u tot wel 40% op uw investering besparen. Neem de tijd om de opties te vergelijken en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.