Subsidie voor isolatie in Wommels

Wanneer u overweegt uw woning in Wommels te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies die uw investering kunnen verlichten. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aantrekkelijke tegemoetkomingen voor energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie. Zo kunt u een gedeelte van uw investering terugkrijgen, wat de stap naar een duurzamere woning nog aantrekkelijker maakt. Voor meer gedetailleerde informatie over de subsidie isolatie kunt u terecht op onze gespecialiseerde pagina. Hieronder vindt u de huidige subsidiebedragen voor diverse isolatievormen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Wommels

Oude subsidies in Wommels

In het verleden waren er andere subsidieregelingen actief, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet langer beschikbaar is, kunnen de historische gegevens inzicht bieden in de evolutie van overheidssteun voor isolatiemaatregelen. Voor huidige mogelijkheden en advies over energiebesparing kunt u terecht op de website van RVO.

Isolatie prijzen in Wommels

De kosten voor het isoleren van uw woning in Wommels kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Let wel, deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke situaties en marktontwikkelingen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Wommels?

In Nederland zijn er bepaalde regelgevingen en normen waaraan isolatiewerkzaamheden moeten voldoen. Zo zijn er eisen met betrekking tot de thermische prestaties, uitgedrukt in Rd-waarde, die aangeven hoe goed het isolatiemateriaal warmte weerstaat. Bovendien kan het zijn dat voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist is, afhankelijk van de aard van de werkzaamheden en de lokale regelgeving. Het is raadzaam om vooraf bij uw gemeente te informeren naar de specifieke eisen en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor het isoleren van uw woning in Wommels.

Vergelijk isolatie specialisten in Wommels en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatie. Het is niet alleen een manier om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en ervaren specialist te selecteren die past bij uw specifieke isolatiebehoeften. We moedigen u aan om gebruik te maken van onze vergelijkingsdienst om tot wel 40% op uw isolatieproject te besparen. Een slimme keuze voor uw portemonnee en voor het milieu!