Subsidie voor isolatie in Winterswijk

Als u als inwoner van Winterswijk uw woning wilt verduurzamen door middel van isolatie, kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen zijn bedoeld om het isoleren van uw huis toegankelijker en betaalbaarder te maken. De overheid stimuleert energiebesparing in huishoudens via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, bezoekt u gerust de pagina over subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Winterswijk

Oude subsidies in Winterswijk

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor het isoleren van uw woning in Winterswijk. Een voorbeeld hiervan is de SEEH-regeling voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer van toepassing is, kunt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) altijd de meest actuele informatie vinden over beschikbare subsidies en financieringen voor energiebesparende maatregelen.

Isolatie prijzen in Winterswijk

De kosten voor het aanbrengen van isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de uiteindelijke kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Winterswijk?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren in Winterswijk, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving. Hoewel isolatie niet wettelijk verplicht is, zijn er wel bepaalde normen en voorschriften waaraan voldaan moet worden. Deze normen hebben betrekking op de kwaliteit en veiligheid van de isolatiematerialen en werkzaamheden. Bovendien kan het zijn dat voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist is. Raadpleeg daarom altijd het lokale bouwbesluit of neem contact op met de gemeente Winterswijk voor specifieke informatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Winterswijk en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden, is het aan te raden om meerdere offertes van isolatiespecialisten in en rond Winterswijk te vergelijken. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatiewerkzaamheden. Neem de tijd om de verschillende opties te beoordelen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.