Subsidie voor isolatie in Winsum

Als u overweegt om uw woning in Winsum te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van interessante subsidies die uw investering aanzienlijk verlagen. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor de kosten van isolatiemaatregelen. Deze subsidies zijn een stimulans om energiebesparende investeringen meer toegankelijk te maken. Meer informatie over de voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen vindt u op onze pagina over subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Winsum

Oude subsidies in Winsum

In het verleden waren er verschillende lokale en landelijke subsidies beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Deze subsidies hebben in Winsum en omstreken bijgedragen aan de verduurzaming van vele woningen. Om na te gaan of er nog steeds mogelijkheden zijn om gebruik te maken van dergelijke regelingen, kunt u de website van RVO raadplegen.

Isolatie prijzen in Winsum

Wanneer u uw huis in Winsum wilt isoleren, is het belangrijk om een beeld te hebben van de gemiddelde kosten die hieraan verbonden zijn. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Winsum?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en normen die bepalen hoe isolatiewerkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatie op een veilige en energie-efficiënte manier gebeurt. Het is van belang dat u zich als woningeigenaar in Winsum aan deze regels houdt. Isolatie is niet verplicht, maar de overheid stimuleert woningeigenaren wel om hun woning beter te isoleren. Dit kan door middel van subsidies en regelingen waardoor de investering in isolatie aantrekkelijker wordt. Bovendien draagt goede isolatie bij aan een lagere energierekening en een verhoogd wooncomfort.

Vergelijk isolatie specialisten in Winsum en bespaar!

Een weloverwogen keuze maken voor een isolatiespecialist is essentieel voor het succesvol isoleren van uw woning. In Winsum zijn diverse vakmensen actief die u kunnen helpen met uw isolatieproject. Door offertes te vergelijken, kunt u een goed beeld krijgen van de kosten en de aangeboden diensten. Dit vergelijken kan uiteindelijk leiden tot een besparing tot wel 40% op de totale kosten. Neem de tijd om te kiezen voor een betrouwbare partner die past bij uw isolatiebehoeften en budget.