Subsidie voor isolatie in Winschoten

Wanneer u overweegt uw woning in Winschoten te isoleren, is het raadzaam te onderzoeken welke subsidieopties voor u beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van subsidies, waarmee u een deel van uw investering kunt terugkrijgen. Een van de meest relevante subsidies is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over de ISDE en de voorwaarden kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op onze website meer lezen over de specifieke subsidie isolatie mogelijkheden die voor u van toepassing kunnen zijn.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Winschoten

Oude subsidies in Winschoten

Naast de huidige subsidieregelingen waren er in het verleden andere subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van woningen in Winschoten. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die specifiek gericht was op energiebesparende maatregelen in appartementsgebouwen. Voor een historisch overzicht van dergelijke subsidies en de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor resterende fondsen, kunt u een kijkje nemen op de RVO pagina over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Winschoten

De kosten voor isolatie kunnen uiteenlopen afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke omstandigheden van uw woning in Winschoten. Het is belangrijk om een goede afweging te maken tussen de prijs en de kwaliteit van het isolatiemateriaal. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Winschoten?

In Winschoten, evenals in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u uw woning gaat isoleren. Deze regels zijn onder andere vastgesteld om de kwaliteit en veiligheid van isolatiewerkzaamheden te waarborgen. Het is verstandig om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft voor bepaalde isolatiewerkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk dat de isolatie voldoet aan de geldende isolatiewaarden, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Voor meer informatie over de specifieke eisen kunt u contact opnemen met uw gemeente of een erkende isolatie specialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Winschoten en bespaar!

Door isolatie offertes te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van isolatiewerkzaamheden. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatie specialisten in Winschoten. Zo krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en kosten. Neem de tijd om de offertes te vergelijken op basis van prijs, kwaliteit, en de geboden garanties. Een weloverwogen keuze kan u helpen om tot wel 40% te besparen op de totale kosten voor uw isolatieproject.