Subsidie voor isolatie in Wijk bij Duurstede

Bent u woonachtig in Wijk bij Duurstede en overweegt u uw woning te voorzien van isolatie? Dan is het raadzaam om te onderzoeken of u in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Zo kunt u een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten van uw isolatieproject. Voor specifieke informatie over de subsidie isolatie kunt u terecht op de isolatie-vergelijker website, waar u tevens de mogelijkheid heeft om offertes te vergelijken.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Wijk bij Duurstede


Oude subsidies in Wijk bij Duurstede

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kan het nuttig zijn om te kijken naar voorgaande subsidies om te begrijpen hoe de overheid energiebesparing heeft gestimuleerd. Meer informatie over de SEEH vindt u op de officiële website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


Isolatie prijzen in Wijk bij Duurstede

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze informatie kan u helpen bij het plannen van uw budget en het vergelijken van offertes die u ontvangt van isolatiespecialisten.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Wijk bij Duurstede?

Wanneer u isolatiewerkzaamheden aan uw woning wilt laten uitvoeren, is het van belang om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving. Zo kunnen er specifieke eisen zijn met betrekking tot het uiterlijk van uw woning en de gebruikte materialen, vooral als uw woning onder een beschermd stadsgezicht valt of een monument is. Het is aan te raden om de lokale bouwvoorschriften te raadplegen of contact op te nemen met de gemeente Wijk bij Duurstede voor advies op maat.


Vergelijk isolatie specialisten in Wijk bij Duurstede en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatie te verkrijgen, is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding en kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Bezoek onze vergelijkingspagina, vraag offertes aan en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget.