Subsidie voor isolatie in Wijhe

Wanneer u overweegt uw woning in Wijhe te isoleren, is het belangrijk om te weten dat u mogelijk aanspraak kunt maken op aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van financiële tegemoetkomingen. Zo kunt u een subsidie verkrijgen voor verschillende soorten isolatie via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor specifieke informatie over subsidie isolatie kunt u uitgebreide details vinden die u zullen helpen om een weloverwogen keuze te maken. Zie hieronder de actuele subsidiebedragen en voorwaarden voor isolatiemaatregelen:


Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1


Isolatie in Wijhe

Oude subsidies in Wijhe

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet langer actief is, kunt u op de website van RVO nagaan of er nog andere regelingen zijn waar u als inwoner van Wijhe gebruik van kunt maken. Het is raadzaam om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent subsidies voor woningisolatie.

Isolatie prijzen in Wijhe

De kosten voor het isoleren van uw woning in Wijhe kunnen variëren afhankelijk van de gekozen isolatiemethode en het materiaal. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de keuze van de isolatiespecialist.


Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60

Welke regels gelden er voor isolatie in Wijhe?

In Nederland zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Zo zijn er bijvoorbeeld eisen voor de minimale isolatiewaarden (Rd-waarden) die behaald moeten worden. Ook kan het zijn dat u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Informeer daarom altijd bij uw gemeente naar de lokale regelgeving voordat u start met isoleren. Bovendien is isolatie niet altijd verplicht, maar het draagt wel bij aan een lagere energierekening en een beter wooncomfort.

Vergelijk isolatie specialisten in Wijhe en bespaar!

Wilt u de isolatie van uw woning in Wijhe naar een hoger niveau tillen en tegelijkertijd besparen op de kosten? Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op uw investering. Vraag offertes aan, vergelijk de prijzen en diensten, en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past. Start vandaag nog met het vergelijken en zet de eerste stap naar een energiezuiniger en comfortabeler thuis.