Subsidie voor isolatie in Wijchen

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In Wijchen kunt u profiteren van de landelijke subsidie die de kosten van isolerende maatregelen aanzienlijk kan verlagen. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) biedt u de kans om een deel van uw investering terug te krijgen. Meer informatie over deze subsidie vindt u op de website van RVO. Bovendien kunt u op de pagina subsidie isolatie meer lezen over de voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Wijchen


Oude subsidies in Wijchen

Voorheen waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben in het verleden woningeigenaren in Wijchen de kans geboden om tegen gereduceerde kosten hun woning te verduurzamen. Hoewel deze specifieke subsidies niet meer beschikbaar zijn, kunnen de historische data en informatie nog steeds nuttig zijn bij het plannen van toekomstige isolatieprojecten. U kunt meer lezen over de SEEH op de RVO-website.


Isolatie prijzen in Wijchen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van het project. Hierbij speelt ook de kwaliteit van de gebruikte materialen een rol. In Wijchen liggen de prijzen voor isolatie in lijn met de landelijke gemiddelden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten verder kunnen drukken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Wijchen?

Bij het aanbrengen van isolatie in uw woning in Wijchen, dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. Zo kan het zijn dat voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist is, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de structuur van uw woning. Het is belangrijk om deze regels te respecteren om eventuele boetes of juridische problemen te voorkomen. Raadpleeg altijd de gemeente Wijchen of een lokale bouwadviseur voordat u begint met isoleren.


Vergelijk isolatie specialisten in Wijchen en bespaar!

Een slimme manier om op uw isolatieproject te besparen, is door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Wijchen te vergelijken. Door deze vergelijking kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Bovendien zorgt het kiezen van een lokale specialist voor een snelle en efficiënte uitvoering van de werkzaamheden. Ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en zorg ervoor dat uw huis optimaal geïsoleerd is voor de komende jaren.