Subsidie voor isolatie in Wernhout

Wanneer u overweegt uw woning in Wernhout te isoleren, is het raadzaam om te informeren naar de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door middel van financiële tegemoetkomingen. Zo kunt u aanzienlijk besparen op de investeringskosten. In Wernhout kunt u gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waarover meer informatie te vinden is op de website van RVO. Daarnaast biedt subsidie isolatie een overzicht van de huidige mogelijkheden om financieel voordeel te behalen bij uw isolatieproject. De onderstaande tabel geeft een duidelijk beeld van de huidige subsidiebedragen per type isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Wernhout

Oude subsidies in Wernhout

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van toepassing op isolatieprojecten in Wernhout, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen inmiddels niet meer beschikbaar zijn, kan het nuttig zijn om te onderzoeken of er in het verleden genoten subsidies zijn die relevant kunnen zijn voor uw huidige situatie. Voor meer details over oude subsidies en regelingen kunt u de website van RVO raadplegen via deze link.

Isolatie prijzen in Wernhout

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van het project. In Wernhout kunt u uitgaan van de volgende gemiddelde prijzen per vierkante meter:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Wernhout?

Als u isolatiewerkzaamheden wilt uitvoeren in Wernhout, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. Er kunnen specifieke eisen zijn waaraan u moet voldoen, zoals de minimale Rd-waarde voor de isolatiematerialen. Het is tevens mogelijk dat voor bepaalde werkzaamheden een vergunning vereist is. Informeer bij uw gemeente naar de geldende regels en voorwaarden om ervoor te zorgen dat uw isolatieproject aan alle eisen voldoet.

Vergelijk isolatie specialisten in Wernhout en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten in Wernhout te vergelijken. Door offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een duidelijk beeld van de kosten en kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatie. Bezoek onze website om eenvoudig en snel offertes aan te vragen bij betrouwbare isolatiebedrijven in uw regio. Begin vandaag nog met besparen en draag tegelijkertijd bij aan een duurzamere toekomst.