Subsidie voor isolatie in Wehl

Als u overweegt uw woning in Wehl te isoleren, kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. Deze financiële tegemoetkomingen maken het investeren in isolatie een stuk toegankelijker. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u gedetailleerde informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Ook op isolatie subsidie kunt u meer lezen over de mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Wehl

Oude subsidies in Wehl

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere voormalige subsidiemogelijkheden kunt u terecht op de website van RVO. Het is raadzaam om altijd op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen in subsidies en regelingen, die kunnen bijdragen aan het verlagen van uw investeringskosten voor isolatie.

Isolatie prijzen in Wehl

De kosten voor het isoleren van uw woning in Wehl variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. In de onderstaande tabel vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn exclusief de mogelijke subsidies die uw uiteindelijke investering kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Wehl?

Als u uw woning in Wehl wilt isoleren, is het belangrijk om rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en milieu-eisen. Isolatie is niet verplicht, maar het voldoen aan de minimale isolatienormen kan wel wettelijk worden vereist bij bepaalde verbouwingen of nieuwbouwprojecten. Daarnaast zijn er energieprestatienormen (EPN) die een bepaald niveau van energiezuinigheid afdwingen. Voor advies op maat en informatie over de specifieke regelgeving in Wehl, kunt u contact opnemen met de gemeente of een lokale bouwadviseur.

Vergelijk isolatie specialisten in Wehl en bespaar!

Door verschillende isolatie offertes te vergelijken, kunt u in Wehl aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Bij het vergelijken van offertes is het niet alleen de prijs die telt, maar ook de kwaliteit van de isolatiematerialen, de ervaring van de specialisten en de geboden garantievoorwaarden. Neem de tijd om uw keuzes zorgvuldig af te wegen en kies voor een specialist die aansluit bij uw wensen en budget. Start nu met vergelijken en realiseer een comfortabele en energiezuinige woning in Wehl.