Subsidie voor isolatie in Wageningen

Als inwoner van Wageningen kunt u profiteren van diverse subsidies bij het isoleren van uw woning. Deze financiële tegemoetkomingen zijn bedoeld om energiebesparende maatregelen zoals isolatie aantrekkelijker te maken. De landelijke overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) subsidies aan die u kunnen helpen bij het verlagen van de kosten voor isolatieprojecten. Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie meer informatie vinden over de specifieke voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Wageningen

Oude subsidies in Wageningen

Naast de huidige ISDE-subsidie waren er voorheen andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Meer informatie over deze oude subsidies en de mogelijkheden voor VvE’s kunt u vinden op de website van RVO. Hoewel deze regelingen niet langer beschikbaar zijn, kunnen ze een indicatie geven van de voormalige stimulansen voor energiebesparing en isolatie in Wageningen en Nederland.

Isolatie prijzen in Wageningen

De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke kenmerken van uw woning. In Wageningen gelden gemiddelde prijzen die vergelijkbaar zijn met de rest van Nederland. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Wageningen?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften die bepalen hoe isolatie toegepast moet worden. Deze voorschriften staan in het Bouwbesluit en bevatten eisen met betrekking tot de thermische prestaties van nieuwe en gerenoveerde gebouwen. In Wageningen moet u zich houden aan deze landelijke regelgeving. Bovendien kan lokaal beleid aanvullende vereisten stellen of stimuleringsmaatregelen bieden. Het is daarom raadzaam om voorafgaand aan uw isolatieproject contact op te nemen met de gemeente Wageningen om te informeren naar de specifieke regels en mogelijkheden in uw situatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Wageningen en bespaar!

Het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten in Wageningen kan u een aanzienlijke besparing opleveren. Door meerdere aanbieders naast elkaar te leggen, krijgt u niet alleen een goed beeld van de prijzen, maar ook van de kwaliteit en service die verschillende bedrijven bieden. Experts adviseren dat u tot wel 40% kunt besparen door offertes te vergelijken. Neem dus de tijd om uw keuze zorgvuldig te maken en investeer in een duurzame en comfortabele toekomst voor uw woning.