Subsidie voor isolatie in Waalre

Bent u inwoner van Waalre en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen middels de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over deze subsidie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over de mogelijkheden van subsidie isolatie die u kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per type isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Waalre


Oude subsidies in Waalre

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regelingen wellicht niet meer beschikbaar zijn, kunnen ze een indicatie geven van de voortdurende inzet van de overheid om energiebesparing te stimuleren. Voor meer informatie over oude en mogelijk nog lopende subsidieregelingen kunt u de pagina van de RVO raadplegen.


Isolatie prijzen in Waalre

De kosten voor het isoleren van uw woning in Waalre kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn slechts indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de keuze van de isolatiespecialist. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Waalre?

In Waalre, net als in de rest van Nederland, moeten isolatiewerkzaamheden voldoen aan bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving. Deze regels zijn er om ervoor te zorgen dat de isolatie veilig en effectief is. Het is belangrijk om te weten dat voor sommige isolatiewerkzaamheden een vergunning vereist kan zijn. Dit hangt af van de omvang van de werkzaamheden en het type gebouw. Raadpleeg altijd de lokale regelgeving of neem contact op met de gemeente Waalre voor het meest actuele advies.


Vergelijk isolatie specialisten in Waalre en bespaar!

Wilt u niet alleen uw woning verduurzamen maar ook besparen op de kosten? Dan is het vergelijken van offertes van verschillende isolatie specialisten in Waalre een slimme stap. Door offertes te vergelijken, krijgt u een helder beeld van de mogelijkheden en de kosten. Dit kan resulteren in een besparing tot wel 40% op uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en maak uw huis klaar voor de toekomst!