Subsidie voor isolatie in Vriezenveen

Wanneer u overweegt uw woning in Vriezenveen te isoleren, is het belangrijk te weten welke financiële steun u kunt verwachten. De overheid biedt subsidies aan die uw investering in isolatie aanzienlijk kunnen verlagen. Een actueel overzicht van deze subsidies vindt u op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) website. Daarnaast biedt isolatie subsidie mogelijkheden om te besparen op uw isolatiekosten. Hieronder vindt u een tabel met de huidige subsidiewaarden voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Vriezenveen

Oude subsidies in Vriezenveen

In het verleden zijn er verschillende subsidies geweest die huiseigenaren in Vriezenveen konden aanvragen om hun woning beter te isoleren. Deze subsidies zijn vaak tijdelijk en kunnen variëren per gemeente of regio. Voor meer informatie over deze voormalige subsidiemogelijkheden en om te controleren of u nog steeds aanspraak kunt maken op bepaalde regelingen, kunt u terecht op de website van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Vriezenveen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Vriezenveen kunnen variëren op basis van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder geven wij u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen. Deze prijzen zijn slechts indicaties en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de isolatie specialist die u kiest.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Vriezenveen?

In Nederland is isolatie niet direct verplicht, maar er zijn wel regelgevingen die woningeigenaren stimuleren om hun vastgoed te verduurzamen. Zo zijn er energielabels die de energiezuinigheid van een woning aangeven. Een beter energielabel kan niet alleen zorgen voor een lagere energierekening, maar ook voor een hogere woningwaarde. Het is daarom raadzaam om te investeren in goede isolatie. Bovendien kan het in de nabije toekomst zo zijn dat er strengere eisen komen aan de energiezuinigheid van woningen, waardoor isolatie mogelijk een verplicht karakter krijgt.

Vergelijk isolatie specialisten in Vriezenveen en bespaar!

Het is verstandig om niet bij de eerste de beste isolatie specialist uw opdracht te plaatsen. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op de kosten. Wij raden u aan om meerdere offertes van lokale specialisten in Vriezenveen op te vragen, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de mogelijkheden en kosten. Door deze vergelijking maakt u een geïnformeerde beslissing en kiest u voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw isolatiewerkzaamheden.