Subsidie voor isolatie in Voorburg

Woont u in Voorburg en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse regelingen, waardoor u een deel van uw investering kunt terugkrijgen. Een actuele regeling is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de website van RVO. Bovendien kunt u op onze eigen pagina over subsidie isolatie meer informatie vinden over de subsidies waar u recht op heeft. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Voorburg

Oude subsidies in Voorburg

Naast de huidige ISDE-regeling waren er vroeger andere subsidiemogelijkheden, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kunt u op de RVO website nagaan welke regelingen er in het verleden beschikbaar waren en of er nog mogelijkheden zijn om hier aanspraak op te maken.

Isolatie prijzen in Voorburg

De kosten voor isolatie van uw woning in Voorburg kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatievormen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Voorburg?

Wanneer u isolatie aanbrengt in uw woning, moet u zich houden aan bepaalde regelgeving. In Voorburg, en in heel Nederland, zijn er bouwvoorschriften vastgelegd in het Bouwbesluit die de minimale eisen aan de thermische prestaties van een woning bepalen. Daarnaast kan er lokaal aanvullende regelgeving zijn, bijvoorbeeld in beschermde stadsgezichten of bij monumentale panden. Het is raadzaam om vooraf bij uw gemeente te informeren naar de specifieke eisen en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieplannen.

Vergelijk isolatie specialisten in Voorburg en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Voorburg te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Elk bedrijf hanteert namelijk zijn eigen tarieven en door te vergelijken krijgt u een goed beeld van de marktwaarde en de beste deal. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel offertes aanvragen bij meerdere aanbieders. Zo zorgt u ervoor dat u niet alleen profiteert van een comfortabeler en energiezuiniger huis, maar ook van de scherpste prijs voor uw isolatieklus.