Subsidie voor isolatie in Volendam

Bent u inwoner van Volendam en overweegt u uw woning te isoleren? Dan kunt u mogelijk financieel voordeel behalen door gebruik te maken van subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling biedt een tegemoetkoming voor onder andere het isoleren van uw woning. Meer specifieke informatie over de beschikbare isolatie subsidie vindt u hieronder in de tabel met de huidige subsidiewaarden voor verschillende isolatiemaatregelen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Volendam

Oude subsidies in Volendam

Voorheen waren er andere subsidieregelingen van toepassing, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel de SEEH-regeling voor individuele huiseigenaren en bewoners is gesloten, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van deze mogelijkheid via RVO.nl. Het is raadzaam om actuele informatie en voorwaarden te controleren, aangezien subsidies en regelingen kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Volendam

De kosten voor het isoleren van uw woning in Volendam variëren afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de omvang van de werkzaamheden. Gemiddeld liggen de prijzen voor diverse isolatiemaatregelen tussen bepaalde bedragen per vierkante meter. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de investering nog aantrekkelijker kunnen maken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Volendam?

In Volendam gelden bepaalde regelgevingen en normen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn vastgesteld om de kwaliteit en de veiligheid van isolatiemaatregelen te waarborgen. Zo dient u bij bepaalde isolatiewerkzaamheden rekening te houden met de bouwvoorschriften en mogelijk een vergunning aan te vragen. Daarnaast moet het isolatiemateriaal voldoen aan de vastgestelde Rd-waarden om in aanmerking te komen voor subsidies. Voor persoonlijk advies en ondersteuning kunt u terecht bij lokale instanties of een erkende isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Volendam en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Volendam te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is verstandig om meerdere aanbieders te overwegen en hun offertes naast elkaar te leggen. Hierbij kijkt u niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de materialen, de ervaring van de specialist en de geboden garanties. Begin vandaag nog met vergelijken en zet de eerste stap naar een duurzamere en comfortabelere woning.