Subsidie voor isolatie in Vlissingen

Wanneer u overweegt uw woning in Vlissingen te isoleren, is het van belang om op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing en duurzaam wonen met diverse subsidieprogramma’s. Een van deze programma’s is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE). Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en mogelijkheden kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Ook biedt de pagina over subsidie isolatie een helder overzicht van de actuele subsidiebedragen en voorwaarden. Onderstaande tabel geeft u een snel inzicht in de huidige subsidie voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Vlissingen

Oude subsidies in Vlissingen

In het verleden waren er verschillende subsidiemogelijkheden voor het isoleren van uw woning in Vlissingen. Zo was er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vaak voorgegaan door de huidige ISDE subsidie. Voor een historisch overzicht en de overgang van oude naar nieuwe subsidies, bezoek de RVO-pagina over SEEH voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Vlissingen

De kosten voor het isoleren van een woning in Vlissingen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Het is belangrijk om een goed overzicht te hebben van de verwachte investering voordat u besluit. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief; de daadwerkelijke kosten kunnen variëren op basis van uw specifieke situatie en de gekozen isolatiematerialen en -methoden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Vlissingen?

In Nederland gelden er specifieke bouwvoorschriften en regelgevingen aangaande isolatie. Deze zijn vastgelegd in het Bouwbesluit, waarin onder andere de minimale isolatiewaarden voor nieuwbouw en renovatie zijn opgenomen. Mocht u in Vlissingen een bestaande woning willen isoleren, dan dient u te voldoen aan deze regelgeving. Het is verstandig om bij de gemeente Vlissingen na te gaan welke lokale verordeningen of aanvullende eisen er mogelijk zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Vlissingen en bespaar!

Het is slim om niet direct met de eerste de beste aanbieder in zee te gaan. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Vlissingen te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw investering. Bovendien krijgt u zo een beter inzicht in de mogelijke opties en de kwaliteit van de aangeboden diensten. Profiteer van de concurrentie in de markt en zorg ervoor dat u de beste deal vindt die past bij uw wensen en budget.