Subsidie voor isolatie in Vlaardingen

Wanneer u uw woning in Vlaardingen duurzamer wilt maken door isolatie, kunt u mogelijk gebruikmaken van subsidies. De overheid stimuleert het verduurzamen van woningen met financiële tegemoetkomingen. Voor de actuele subsidie mogelijkheden kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) raadplegen. Ook biedt de website isolatie subsidie uitgebreide informatie over de verschillende subsidies die beschikbaar zijn voor isolatieprojecten. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Vlaardingen

Oude subsidies in Vlaardingen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s. Hoewel deze regelingen niet meer actief zijn, kunnen ze een indicatie geven van hoe de overheid energiebesparende maatregelen ondersteunde. Voor historische informatie over deze regelingen kunt u de pagina van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE’s bezoeken.

Isolatie prijzen in Vlaardingen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Vlaardingen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van het project. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen per vierkante meter, hebben wij een overzicht samengesteld. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeidskosten en btw, maar exclusief eventuele subsidies die de kosten kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Vlaardingen?

In Vlaardingen, net als in de rest van Nederland, moet u bij het aanbrengen van isolatie rekening houden met bepaalde bouwvoorschriften en regelgeving. Deze regels zijn er om te zorgen dat de isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de geldende normen worden uitgevoerd. Het is belangrijk om vooraf te controleren of u een vergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de structuur van uw woning. Daarnaast moeten de gekozen isolatiematerialen en -methoden voldoen aan de minimale Rd-waarden die zijn vastgesteld om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Vlaardingen en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Vlaardingen, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een kans om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en ervaren specialist te selecteren die past bij uw specifieke behoeften. Een goed geïsoleerde woning draagt bij aan een lagere energierekening en een verhoogd wooncomfort, waardoor deze investering zich op de lange termijn terugverdient. Start vandaag nog met vergelijken en ontdek hoeveel u kunt besparen op de isolatie van uw huis.