Subsidie voor isolatie in Vianen

Als u overweegt uw woning in Vianen te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) financiële ondersteuning om uw huis duurzamer te maken. De huidige subsidie isolatie kan een aanzienlijk deel van de kosten dekken en daarmee de investering aantrekkelijker maken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Vianen

Oude subsidies in Vianen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Voor meer informatie over deze en andere voorgaande subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is van belang om na te gaan of u nog aanspraak kunt maken op dergelijke regelingen, afhankelijk van wanneer u uw isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd.

Isolatie prijzen in Vianen

De kosten voor isolatie kunnen variëren op basis van het soort isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning. In Vianen vindt u een breed scala aan isolatieopties, elk met hun eigen prijskaartje. Hieronder presenteren wij een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Vianen?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regelgeving die de kwaliteit en veiligheid van isolatiewerken waarborgen. In Vianen dient u zich te houden aan het Bouwbesluit, dat onder andere eisen stelt aan de thermische isolatie van woningen. Het is verstandig om vooraf te informeren bij de gemeente Vianen of er lokale voorschriften zijn waar u rekening mee moet houden, en of er een vergunning vereist is voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Vianen en bespaar!

Wanneer u besluit om uw huis in Vianen te isoleren, is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten. Door offertes te vergelijken, krijgt u niet alleen inzicht in de kosten, maar ook in de aangeboden service en garanties. Dit kan uiteindelijk leiden tot een besparing tot wel 40% op uw isolatieproject. Neem de tijd om de opties te overwegen en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.