Subsidie voor isolatie in Venlo

Wanneer u overweegt uw woning in Venlo te isoleren, is het raadzaam om u te verdiepen in de beschikbare subsidies. De overheid stimuleert energiebesparing en het verduurzamen van woningen door middel van financiële tegemoetkomingen. Een van de regelingen waar u gebruik van kunt maken, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie biedt ondersteuning bij de installatie van isolerende maatregelen in uw huis. Voor een actueel overzicht van de isolatie subsidie die u kunt aanvragen, bezoek isolatie subsidie. Onderstaand vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen per isolatiemaatregel:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Venlo

Oude subsidies in Venlo

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn vervangen of geïntegreerd in de huidige ISDE-regeling. Voor historische informatie over deze oude subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rondom subsidies, aangezien deze regelmatig kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Venlo

De kosten voor isolatie kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de omvang van het project en de specifieke eigenschappen van uw woning. Gemiddeld kunt u rekenen op de volgende prijzen per vierkante meter voor isolatie in Venlo:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Venlo?

In Nederland zijn er verschillende regels en voorschriften die van toepassing kunnen zijn op isolatiewerkzaamheden. Dit kan variëren van bouwvoorschriften tot aan specifieke gemeentelijke richtlijnen. In Venlo dient u rekening te houden met het Bouwbesluit, dat minimumeisen stelt aan de thermische kwaliteit van nieuwe en gerenoveerde gebouwen. Ook kan er sprake zijn van lokale regelgeving, vooral als uw pand een monumentaal statuut heeft of in een beschermd stadsgezicht ligt. Wij raden u aan om vooraf contact op te nemen met de gemeente Venlo voor specifieke informatie over de regels die voor uw situatie gelden.

Vergelijk isolatie specialisten in Venlo en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Venlo te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen een manier om de beste prijs te vinden, maar ook om een betrouwbare en ervaren specialist te selecteren die aansluit bij uw specifieke wensen en behoeften. Maak gebruik van onze vergelijkingstool om vrijblijvend offertes aan te vragen en ontdek hoe u tot wel 40% op uw isolatiekosten kunt besparen.