Subsidie voor isolatie in Velsen

Investeren in isolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. In Velsen kunt u aanspraak maken op subsidies die de kosten voor isolatie aanzienlijk kunnen verlagen. De landelijke overheid stimuleert het isoleren van woningen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Hiermee kunt u een deel van de investering terugkrijgen. Wilt u meer weten over de specifieke voorwaarden en bedragen? Raadpleeg dan de pagina over subsidie isolatie voor actuele informatie en maak gebruik van de mogelijkheden die Velsen biedt.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Velsen


Oude subsidies in Velsen

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of aangepast, maar het is altijd verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Voor de meest recente informatie over subsidies en andere vormen van financiële ondersteuning voor energiebesparende maatregelen in Velsen, kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).


Isolatie prijzen in Velsen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Velsen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor diverse soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke wensen en omstandigheden. Het is daarom aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken om een nauwkeurige inschatting te krijgen van de investering die nodig is voor uw situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Velsen?

In Velsen, net als in de rest van Nederland, gelden er bepaalde regels en bouwvoorschriften waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regelgeving is erop gericht om de kwaliteit en veiligheid van woningen te waarborgen. Zo dient de isolatie bijvoorbeeld een minimale Rd-waarde te hebben om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast kan het zijn dat voor bepaalde isolatiewerkzaamheden een omgevingsvergunning vereist is. Controleer daarom altijd de lokale regelgeving en informeer bij de gemeente Velsen naar de specifieke eisen die gesteld worden aan isolatiewerkzaamheden in uw woning.


Vergelijk isolatie specialisten in Velsen en bespaar!

Het is verstandig om niet over één nacht ijs te gaan bij het kiezen van een isolatiespecialist. Door offertes te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en wellicht aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatie. In Velsen zijn diverse isolatiebedrijven actief die u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning. Kijk goed naar de ervaring, de aangeboden garanties en de prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijk de offertes op basis van een gelijke meetlat, zodat u een eerlijke vergelijking kunt maken. Zo bent u verzekerd van de beste deal voor uw isolatieproject en draagt u bij aan een duurzame toekomst.