Subsidie voor isolatie in Veldhoven

Wanneer u overweegt uw woning in Veldhoven te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er zijn. De overheid stimuleert energiebesparing namelijk met diverse subsidies. Een van de regelingen die u kunt benutten, is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze subsidie kunt u terecht op de website van RVO. Eveneens kunt u op onze pagina over subsidie isolatie meer lezen over de voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Veldhoven

Oude subsidies in Veldhoven

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels vervangen of aangepast, maar ze bieden een goed inzicht in hoe de overheid energiebesparing heeft gestimuleerd. Voor actuele informatie over regelingen voor VvE’s kunt u de website van RVO raadplegen via deze link. Het is belangrijk om altijd de huidige subsidiemogelijkheden te controleren, aangezien regelingen kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Veldhoven

De kosten voor het isoleren van uw woning in Veldhoven kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen voor verschillende vormen van isolatie per vierkante meter. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de kosten nog verder kunnen drukken. Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiespecialisten om een duidelijk beeld te krijgen van de kosten voor uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Veldhoven?

Bij het isoleren van uw woning in Veldhoven dient u rekening te houden met de geldende regelgeving. De Nederlandse overheid heeft bouwvoorschriften opgesteld om ervoor te zorgen dat isolatiewerkzaamheden op een veilige en energie-efficiënte manier worden uitgevoerd. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten eisen aan de thermische weerstand van isolatiematerialen, de zogenaamde Rd-waarde. Voor specifieke vragen over de regelgeving kunt u contact opnemen met de gemeente Veldhoven of een erkende isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Veldhoven en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Veldhoven te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Het is niet alleen een kans om de meest voordelige aanbieder te vinden, maar ook om te kiezen voor een specialist die kwaliteit en betrouwbaarheid biedt. Neem de tijd om verschillende offertes naast elkaar te leggen en let op zaken zoals garantievoorwaarden, de voorgestelde materialen en de ervaring van de specialist. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap naar een comfortabeler en energiezuiniger huis in Veldhoven.