Subsidie voor isolatie in Velden

Bent u woonachtig in Velden en overweegt u uw woning te isoleren? Dan is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidies die de kosten kunnen drukken. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen zoals isolatie door middel van financiële tegemoetkomingen. Zo kunt u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nagaan of u recht heeft op de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast biedt onze website gedetailleerde informatie over de subsidie isolatie mogelijkheden. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Velden

Oude subsidies in Velden

In het verleden boden lokale overheden en de Rijksoverheid verschillende subsidieregelingen aan om de isolatie van woningen te bevorderen. Zo was er bijvoorbeeld de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die te vinden was op de website van de RVO. Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, worden er regelmatig nieuwe regelingen geïntroduceerd. Het is daarom raadzaam om actuele informatie in de gaten te houden en te profiteren van beschikbare subsidies op het moment dat u uw isolatieplannen concretiseert.

Isolatie prijzen in Velden

De kosten voor het isoleren van uw woning in Velden kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en de keuze van de isolatiespecialist.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Velden?

Wanneer u isolatiemaatregelen wilt treffen in Velden, dient u rekening te houden met bepaalde regelgeving. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de thermische prestaties van nieuwe en te renoveren gebouwen. Dit betekent dat de isolatie moet voldoen aan minimale isolatiewaarden, uitgedrukt in Rd-waarde (m² K/W). Daarnaast kan het zijn dat u voor bepaalde werkzaamheden een omgevingsvergunning nodig heeft, vooral als het gaat om ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van uw woning. Informeer altijd bij uw gemeente naar de lokale voorschriften en vergunningen voordat u start met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Velden en bespaar!

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden voor uw isolatieproject in Velden, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u een weloverwogen keuze maken en tot wel 40% besparen op de kosten. Neem de tijd om de opties naast elkaar te leggen en kies de specialist die het beste aansluit bij uw wensen en budget. Begin vandaag nog met het vergelijken van isolatie offertes en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.