Subsidie voor isolatie in Veessen

Wanneer u overweegt uw woning in Veessen beter te isoleren, is het goed om te weten dat er subsidiemogelijkheden bestaan die u kunnen helpen bij het financieren van uw isolatieproject. U kunt aanzienlijke besparingen realiseren, niet alleen op uw energierekening maar ook op de initiële investering door gebruik te maken van de beschikbare subsidie isolatie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer specifieke informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies per type isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Veessen

Oude subsidies in Veessen

In het verleden waren er diverse subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kan het interessant zijn om oude regelingen te bekijken voor een historisch perspectief of om te begrijpen welke mogelijkheden er in het verleden waren. Details over deze en andere vervallen subsidies kunt u vinden op de website van RVO.

Isolatie prijzen in Veessen

De kosten voor het isoleren van uw woning in Veessen kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van uw project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal en arbeidskosten, maar exclusief eventuele subsidie die de kosten verder kan verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Veessen?

Voordat u begint met het isoleren van uw woning, is het van belang om op de hoogte te zijn van de geldende regelgeving in Veessen. Lokale bouwvoorschriften en bestemmingsplannen kunnen eisen stellen aan de manier waarop isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast kan het zijn dat voor bepaalde werkzaamheden een vergunning vereist is. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Heerde, waar Veessen onder valt, om te informeren naar de specifieke regels en voorwaarden die gelden voor uw isolatieplannen.

Vergelijk isolatie specialisten in Veessen en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Veessen te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Experts kunnen u adviseren over de meest effectieve isolatiemethoden voor uw woning en u helpen om maximaal rendement te behalen uit uw investering. Start vandaag nog met het vergelijken van offertes en ontdek hoeveel u kunt besparen op een duurzamer en comfortabeler huis.