Subsidie voor isolatie in Ureterp

Als inwoner van Ureterp kunt u aanzienlijk besparen op uw energierekening door uw woning te isoleren. Bovendien stimuleert de overheid dit met aantrekkelijke subsidies. Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. De exacte voorwaarden en hoogte van de subsidie kunnen variëren, dus het is raadzaam om dit goed te onderzoeken. Voor meer gedetailleerde informatie over de subsidie isolatie en hoe u deze kunt aanvragen, kunt u onze speciale pagina bezoeken. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Ureterp

Oude subsidies in Ureterp

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze subsidies zijn nu opgegaan in de ISDE. Wilt u meer weten over de historie van isolatiesubsidies in Ureterp en hoe deze zich hebben ontwikkeld, bezoek dan de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor een overzicht van de voormalige regelingen.

Isolatie prijzen in Ureterp

De kosten voor isolatie kunnen uiteenlopen en zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het soort isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Om u een indicatie te geven van de gemiddelde prijzen voor isolatie in Ureterp, vindt u hieronder een overzicht. Let wel, dit zijn gemiddelde prijzen; de exacte kosten kunnen variëren afhankelijk van uw specifieke situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ureterp?

Isolatie is niet direct verplicht, maar er zijn wel regels en voorschriften die van toepassing kunnen zijn op isolatiewerkzaamheden in Ureterp. Zo moet de isolatie voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en kan het zijn dat u voor bepaalde werkzaamheden een vergunning nodig heeft. Daarnaast zijn er landelijke normen voor energieprestaties van woningen die in de toekomst mogelijk aangescherpt worden, waardoor isolatie indirect steeds belangrijker wordt.

Vergelijk isolatie specialisten in Ureterp en bespaar!

U overweegt isolatie voor uw woning in Ureterp? Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzame toekomst.