Subsidie voor isolatie in Uithoorn

Als inwoner van Uithoorn kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidiemogelijkheden wanneer u investeert in isolatie. De overheid stimuleert energiebesparing en duurzaamheid, waardoor u als huiseigenaar flink kunt besparen op uw energierekening én op de kosten voor isolatie. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u uitgebreide informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Daarnaast kunt u op onze eigen pagina over subsidie isolatie zien welke specifieke subsidies er gelden voor Uithoorn. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Uithoorn

Oude subsidies in Uithoorn

Voorheen waren er andere subsidieprogramma’s actief, zoals de subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regelingen inmiddels zijn aangepast of afgesloten, biedt de RVO nog steeds handige informatie en ondersteuning voor VvE’s die willen verduurzamen. Het is raadzaam om actuele informatie te raadplegen, aangezien subsidievoorwaarden en beschikbaarheid kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Uithoorn

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest. In Uithoorn zijn er diverse isolatiebedrijven die concurrerende prijzen aanbieden. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke kosten kunnen afwijken op basis van uw specifieke situatie en wensen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Uithoorn?

Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning in Uithoorn dient u rekening te houden met de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. Voor sommige isolatiewerkzaamheden kan een vergunning vereist zijn. Het is belangrijk om vooraf bij de gemeente Uithoorn te informeren naar de specifieke eisen en voorwaarden. Bovendien kan de gemeente u informeren over eventuele aanvullende lokale subsidies of ondersteuningsmaatregelen voor het verduurzamen van uw woning.

Vergelijk isolatie specialisten in Uithoorn en bespaar!

Om de beste keuze te maken voor uw isolatieproject, is het verstandig om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Door deze offertes naast elkaar te leggen, krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en kosten. In Uithoorn zijn er diverse vakbekwame specialisten die u kunnen helpen bij het isoleren van uw woning. Door te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatiewerkzaamheden. Neem de tijd om een weloverwogen keuze te maken en investeer in de duurzaamheid en het comfort van uw woning.