Subsidie voor isolatie in Udenhout

Heeft u plannen om uw woning in Udenhout te isoleren? Dan kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies die de kosten aanzienlijk verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze subsidieregeling kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast kunt u op onze eigen website meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van subsidie isolatie. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Soort glas Subsidie per m² Min. m²
HR++ glas € 53 8
Triple glas € 150 8
Isolatie in Udenhout

Oude subsidies in Udenhout

In het verleden zijn er diverse subsidieprogramma’s geweest, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die bijdroegen aan het verduurzamen van woningen in Udenhout. Voor actuele informatie over deze verlopen subsidies en wat deze voor u als inwoner van Udenhout betekend hebben, kunt u de website van RVO raadplegen: Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s.

Isolatie prijzen in Udenhout

Wanneer u besluit om uw woning in Udenhout te isoleren, is het belangrijk om inzicht te hebben in de kosten die hiermee gemoeid zijn. De prijzen voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van de soort isolatie en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie, zodat u een idee krijgt van de mogelijke investering.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Udenhout?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften waaraan elke verbouwing moet voldoen, zo ook voor isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten onder andere eisen aan de thermische prestaties van isolatiematerialen, zoals de Rd-waarde. In Udenhout gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland. Voor specifieke lokale regelgeving is het raadzaam om contact op te nemen met de gemeente Udenhout. Zij kunnen u informeren over eventuele aanvullende eisen of vergunningen die nodig zijn voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan uw woning.

Vergelijk isolatie specialisten in Udenhout en bespaar!

Het kiezen van de juiste isolatiespecialist is een belangrijke stap in het verduurzamen van uw woning. In Udenhout zijn er diverse bedrijven die isolatiewerkzaamheden kunnen uitvoeren. Door offertes te vergelijken, kunt u echter flink besparen op de kosten. U kunt tot wel 40% besparen door verschillende aanbieders naast elkaar te leggen en de beste deal te kiezen. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuiniger en comfortabeler huis.