Subsidie voor isolatie in Tilburg

Als u overweegt uw woning in Tilburg te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De overheid stimuleert namelijk energiebesparende maatregelen zoals isolatie via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze subsidieregeling kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een helder overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiewerkzaamheden. Hieronder vindt u een overzichtelijke tabel met de huidige subsidiebedragen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Tilburg

Oude subsidies in Tilburg

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming van woningen in Tilburg. Voor details over deze en andere voormalige subsidies kunt u een kijkje nemen op de website van de RVO. Het is nuttig om op de hoogte te zijn van eerdere subsidies, zodat u uw mogelijkheden voor financiering van isolatieprojecten volledig begrijpt.

Isolatie prijzen in Tilburg

De kosten voor isolatie kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatie, de omvang van het project en de gekozen materialen. In Tilburg vindt u een breed scala aan isolatieopties die passen bij uw specifieke wensen en budget. Hieronder ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen variëren op basis van uw specifieke situatie. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en te vergelijken om zo tot de beste keuze te komen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Tilburg?

In Tilburg, net als in de rest van Nederland, zijn er bepaalde regels en voorschriften waaraan u moet voldoen wanneer u isolatiewerkzaamheden uitvoert. Deze regels zijn bedoeld om te zorgen voor kwaliteit, veiligheid en energie-efficiëntie. Het is belangrijk om te controleren of u een vergunning nodig heeft voor uw isolatieproject. Bovendien moeten de werkzaamheden voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en isolatienormen. Voor specifieke lokale regelgeving kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Tilburg of een kijkje nemen op hun officiële website.

Vergelijk isolatie specialisten in Tilburg en bespaar!

Wanneer u besluit om uw woning in Tilburg te isoleren, wilt u natuurlijk de beste deal vinden. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten. Bovendien zorgt het vergelijken van offertes ervoor dat u een beter inzicht krijgt in de beschikbare opties en de bijbehorende kosten. Begin vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning. Door te investeren in goede isolatie draagt u niet alleen bij aan een lagere energierekening, maar ook aan een beter milieu.