Subsidie voor isolatie in Tiel

Als u overweegt uw woning in Tiel te isoleren, is het de moeite waard om te onderzoeken welke subsidie mogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door middel van financiële tegemoetkomingen. Een voorbeeld hiervan is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waarvoor u kunt aanvragen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast kunt u op de pagina subsidie isolatie meer informatie vinden over de verschillende subsidiemogelijkheden die voor u van toepassing kunnen zijn. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:


Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5


Soort glas Subsidie per m² Min. m²
HR++ glas € 53 8


Isolatie in Tiel

Oude subsidies in Tiel

In het verleden waren er andere subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor VvE’s. Hoewel deze niet meer actief zijn, kunnen ze een indicatie geven van de voortdurende inzet van de overheid om energiebesparing te stimuleren. Voor meer informatie over voormalige subsidies kunt u terecht op de website van de RVO.

Isolatie prijzen in Tiel

De kosten voor het isoleren van uw woning in Tiel kunnen variëren afhankelijk van de omvang van de werkzaamheden en het type isolatie dat u kiest. Hieronder vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:


Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60

Welke regels gelden er voor isolatie in Tiel?

Isolatie van uw woning in Tiel is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel regelgevingen en normen waar u rekening mee moet houden. Deze regels zijn er om te zorgen dat isolatiewerkzaamheden op een veilige en energie-efficiënte manier worden uitgevoerd. Zo moet isolatie bijvoorbeeld voldoen aan bepaalde isolatiewaarden (Rd-waarden) om in aanmerking te komen voor subsidies. Het is belangrijk om vooraf goed geïnformeerd te zijn over deze vereisten.

Vergelijk isolatie specialisten in Tiel en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Tiel te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het vergelijken van offertes stelt u in staat om de beste service voor de beste prijs te vinden. Met de juiste specialist kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatiekosten. Neem de tijd om de opties te overwegen en maak een weloverwogen keuze voor uw woningisolatie.