Subsidie voor isolatie in Terneuzen

Als u overweegt uw woning in Terneuzen te isoleren, is het van belang om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waarover u meer informatie vindt op de website van RVO. Daarnaast biedt onze website uitgebreide informatie over subsidie isolatie. Hieronder vindt u de huidige subsidies die beschikbaar zijn voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Terneuzen

Oude subsidies in Terneuzen

In het verleden zijn er diverse subsidieprogramma’s geweest die huiseigenaren in Terneuzen ondersteunden bij het verduurzamen van hun woning. Hoewel deze programma’s niet meer actief zijn, kunnen ze u wel een idee geven van de historische inzet van de overheid om energiebesparing te stimuleren. Voor een overzicht van afgeronde subsidieprogramma’s, kunt u terecht op de RVO-website. Het is altijd raadzaam om actuele informatie te zoeken aangezien regelingen regelmatig worden bijgewerkt.

Isolatie prijzen in Terneuzen

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. In Terneuzen zijn de prijzen voor isolatie vergelijkbaar met de landelijke gemiddelden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die uw netto kosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Terneuzen?

In Terneuzen, net als in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatiewerkzaamheden veilig en volgens de normen worden uitgevoerd. Het is van belang dat de isolatie voldoet aan de minimale Rd-waarde, die de thermische weerstand van het isolatiemateriaal aangeeft. Voor specifieke vragen over de regelgeving kunt u contact opnemen met de gemeente Terneuzen of een erkende isolatiespecialist.

Vergelijk isolatie specialisten in Terneuzen en bespaar!

Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de kosten en subsidies, maar ook naar de kwaliteit van de isolatiewerkzaamheden. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Terneuzen te vergelijken, kunt u niet alleen besparen op de kosten, maar ook een betrouwbare partner vinden voor uw isolatieproject. Een goede match zorgt voor een efficiënte uitvoering en een optimaal resultaat van de isolatiewerkzaamheden. Begin vandaag nog met vergelijken en profiteer van potentieel aanzienlijke besparingen op uw energierekening.