Subsidie voor isolatie in Ter Apelkanaal

Het treffen van isolatiemaatregelen in uw woning in Ter Apelkanaal kan niet alleen zorgen voor een aanzienlijke verlaging van uw energierekening, maar ook voor een verhoogd wooncomfort. Bovendien kunt u profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende investeringen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze regeling maakt het financieel aantrekkelijker om uw huis duurzaam te isoleren. Voor meer informatie over de specifieke voorwaarden en hoeveel subsidie u kunt krijgen, kunt u terecht op de pagina over subsidie isolatie.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Ter Apelkanaal

Oude subsidies in Ter Apelkanaal

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling inmiddels is gesloten, kan het nuttig zijn om op de hoogte te blijven van veranderingen in subsidieaanbod. Voor actuele informatie over beschikbare subsidies voor VvE’s kunt u de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland raadplegen.

Isolatie prijzen in Ter Apelkanaal

De kosten voor het isoleren van uw woning in Ter Apelkanaal kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes te vergelijken, kunt u de meest voordelige optie voor uw situatie vinden.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Ter Apelkanaal?

In Ter Apelkanaal, zoals in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften en regelgeving waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en hebben onder andere betrekking op de minimale isolatiewaarden die behaald moeten worden. Het is van belang dat u, voordat u met isolatiewerkzaamheden begint, controleert of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Bij sommige ingrijpende isolatiewerkzaamheden kan dit het geval zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Ter Apelkanaal en bespaar!

Wanneer u overweegt om uw woning in Ter Apelkanaal te laten isoleren, is het raadzaam om verschillende offertes aan te vragen. Door offertes van lokale isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u niet alleen de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden, maar ook tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Neem de tijd om de verschillende opties te beoordelen en kies de specialist die het beste bij uw wensen en budget past.