Subsidie voor isolatie in Susteren

Als u overweegt uw woning in Susteren te isoleren, is het goed om te weten dat u mogelijk in aanmerking komt voor subsidie. De Nederlandse overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor meer informatie over deze regeling en het aanvragen van de subsidie, kunt u terecht op de website van RVO. Daarnaast is het raadzaam om de pagina over subsidie isolatie te bezoeken, waar u specifieke details vindt over de subsidies die voor uw isolatieproject beschikbaar zijn. Hieronder ziet u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Susteren

Oude subsidies in Susteren

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruikmaken van de huidige ISDE-regeling. Meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden voor VvE’s is te vinden op de RVO-website. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de beschikbare subsidies voordat u besluit tot isolatiemaatregelen over te gaan.

Isolatie prijzen in Susteren

De kosten voor het isoleren van uw woning in Susteren kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn exclusief eventuele subsidies die de kosten aanzienlijk kunnen verlagen.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Susteren?

Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden dient u rekening te houden met de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. In Susteren, net als in de rest van Nederland, moet isolatie voldoen aan bepaalde normen en eisen op het gebied van veiligheid en energie-efficiëntie. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Susteren om te informeren naar de specifieke voorschriften die voor uw situatie van toepassing zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Susteren en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Susteren te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken voor de beste deal. Dit kan resulteren in een aanzienlijke kostenbesparing op uw isolatieproject. Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de specialist. Bezoek onze website om gemakkelijk offertes aan te vragen en te vergelijken, zodat u tot wel 40% op uw isolatiekosten kunt besparen.