Subsidie voor isolatie in Steenwijk

Indien u woonachtig bent in Steenwijk en overweegt uw woning te isoleren, kunt u mogelijk profiteren van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert namelijk energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door financiële tegemoetkomingen aan te bieden. Een uitgebreid overzicht van de huidige subsidiemogelijkheden vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voor specifieke informatie over subsidie isolatie in uw regio, kunt u terecht op onze informatieve pagina. Onderstaand vindt u een tabel met de huidige subsidiebedragen voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Steenwijk

Oude subsidies in Steenwijk

In het verleden waren er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor isolatieprojecten in Steenwijk. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), welke specifiek gericht was op grootschalige initiatieven voor energiebesparing. Meer informatie over deze en andere voormalige subsidieregelingen kunt u vinden op de RVO-website. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen aangezien subsidies regelmatig worden aangepast of vernieuwd.

Isolatie prijzen in Steenwijk

De kosten voor het isoleren van uw woning in Steenwijk kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatiemaatregelen. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, arbeid en btw. Door offertes van lokale specialisten te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken voor uw isolatieproject.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Steenwijk?

Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden in Steenwijk dient u rekening te houden met de lokale bouwvoorschriften en regelgeving. Deze kunnen per gemeente verschillen en zijn gericht op zowel de veiligheid als het behoud van de esthetiek van de omgeving. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Steenwijk of een erkend isolatieadviseur om te bepalen welke specifieke voorschriften voor uw situatie van toepassing zijn.

Vergelijk isolatie specialisten in Steenwijk en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Steenwijk te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Het is een effectieve manier om de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden. Wij adviseren u om meerdere offertes aan te vragen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere en comfortabelere woning.