Subsidie voor isolatie in Spaubeek

Het verbeteren van uw woningisolatie in Spaubeek kan een aanzienlijke investering zijn, maar dankzij de beschikbare subsidies kunt u een deel van de kosten terugkrijgen. De overheid stimuleert energiebesparing in huishoudens via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Meer informatie over de voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, vindt u op de website van RVO. Bovendien kunt u op isolatie subsidie specifieke details vinden over de subsidie isolatie die u kunt ontvangen voor verschillende soorten isolatiemaatregelen. De onderstaande tabel geeft een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Spaubeek

Oude subsidies in Spaubeek

In het verleden waren er andere subsidieregelingen beschikbaar, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds gebruik maken van de actuele ISDE-regeling. Voor meer details over vroegere en vervallen subsidies kunt u terecht op de website van RVO. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest actuele informatie, aangezien regelingen kunnen wijzigen.

Isolatie prijzen in Spaubeek

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. In Spaubeek liggen de prijzen voor isolatie binnen een bepaalde range, afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de materiaalkeuze. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Spaubeek?

Bij het aanbrengen van isolatie in Spaubeek dient u rekening te houden met de geldende bouwvoorschriften en regelgeving. Zo moet de isolatie voldoen aan bepaalde isolatiewaarden (Rd-waarden) om in aanmerking te komen voor subsidies. Daarnaast kan het zijn dat voor sommige werkzaamheden een vergunning vereist is. Het is verstandig om voorafgaand aan uw isolatieproject informatie in te winnen bij de gemeente Spaubeek over de specifieke regelgeving die van toepassing is.

Vergelijk isolatie specialisten in Spaubeek en bespaar!

Om de beste deal voor uw isolatieproject in Spaubeek te vinden, is het aan te raden om offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken. Dit kan u aanzienlijk schelen in de kosten, en u kunt tot wel 40% besparen. Door de verschillende aanbiedingen naast elkaar te leggen, verkrijgt u een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een energiezuinigere en comfortabelere woning.