Subsidie voor isolatie in Son en Breugel

Wanneer u overweegt uw woning in Son en Breugel te isoleren, is het raadzaam om te onderzoeken welke subsidiemogelijkheden er voor u beschikbaar zijn. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen, waaronder isolatie, door middel van financiële tegemoetkomingen. Voor actuele informatie over de beschikbare subsidies kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een overzicht van de huidige subsidiebedragen, voorwaarden en hoe u deze kunt aanvragen. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Soort glas Subsidie per m² Min. m²
HR++ glas € 53 8
Triple glas € 150 8


Isolatie in Son en Breugel


Oude subsidies in Son en Breugel

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor inwoners van Son en Breugel die hun woning wilden verduurzamen. Een voorbeeld hiervan is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s), die aangeboden werd door de RVO. Voor meer details over deze en andere voormalige subsidies kunt u de pagina Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor VvE raadplegen. Hoewel deze subsidies niet meer beschikbaar zijn, kunnen ze u een beeld geven van de soort steun die in het verleden is geboden en wat mogelijk in de toekomst weer beschikbaar kan komen.


Isolatie prijzen in Son en Breugel

De kosten voor het isoleren van uw woning in Son en Breugel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het soort isolatie, de omvang van de werkzaamheden en het gekozen isolatiemateriaal. Een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor diverse isolatiemethoden biedt u een indicatie van wat u kunt verwachten. Deze prijzen zijn exclusief arbeidskosten en eventuele extra benodigdheden, maar geven wel een goede schatting voor uw budgetplanning:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85


Welke regels gelden er voor isolatie in Son en Breugel?

In Nederland zijn er bouwvoorschriften en regelgevingen waar u rekening mee moet houden bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat de isolatie voldoet aan bepaalde energieprestatienormen. In Son en Breugel gelden dezelfde regels als in de rest van Nederland. Zo is het bijvoorbeeld verplicht dat nieuwe woningen voldoen aan de minimale isolatiewaarden voor vloeren, muren, daken en glas. Voor bestaande bouw kunnen er andere normen en verplichtingen gelden, bijvoorbeeld bij grootschalige renovaties. Het is aan te raden om bij de gemeente na te gaan of er specifieke lokale eisen of vergunningen van toepassing zijn.


Vergelijk isolatie specialisten in Son en Breugel en bespaar!

Het vinden van de juiste specialist voor uw isolatieproject in Son en Breugel kan een uitdaging zijn. Door offertes te vergelijken, krijgt u niet alleen inzicht in de prijzen, maar ook in de service en kwaliteit die verschillende bedrijven bieden. U kunt eenvoudig beginnen met vergelijken door meerdere offertes aan te vragen via onze website. Dit kan u een aanzienlijke besparing opleveren, soms wel tot 40%. Neem de tijd om uw opties zorgvuldig te overwegen en maak een geïnformeerde keuze voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.