Wanneer u overweegt om uw woning in Soest te isoleren, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. Door gebruik te maken van subsidies kunt u aanzienlijk besparen op de kosten voor isolatie. De overheid en lokale instanties bieden verschillende subsidies en financieringsregelingen aan om energiebesparing te stimuleren.

Subsidie voor isolatie in Soest

In Soest kunt u profiteren van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor maatregelen op het gebied van isolatie. Deze subsidie wordt beheerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is bedoeld voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers die investeren in energiebesparende maatregelen. Meer informatie over de ISDE en de voorwaarden vindt u op de website van RVO. Om het voor u gemakkelijker te maken, bieden wij een overzicht van de huidige subsidie isolatie mogelijkheden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Soest

Oude subsidies in Soest

Naast de huidige ISDE-subsidie, waren er voorheen andere regelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Deze regelingen zijn inmiddels gesloten, maar het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe subsidies worden geïntroduceerd. Voor de meest actuele informatie over subsidies kunt u de pagina van de RVO bezoeken.

Isolatie prijzen in Soest

De kosten voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de specifieke eigenschappen van uw woning in Soest. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Soest?

In Nederland is isolatie niet wettelijk verplicht voor bestaande woningen. Echter, er zijn wel bouwvoorschriften en regelgeving van toepassing bij nieuwbouw of ingrijpende renovaties. In Soest dient u rekening te houden met de lokale bouwverordeningen en het bestemmingsplan. Bij sommige isolatiewerkzaamheden kan het noodzakelijk zijn om een omgevingsvergunning aan te vragen. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de gemeente Soest voor specifieke informatie.

Vergelijk isolatie specialisten in Soest en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatie specialisten in Soest te vergelijken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatieproject. Neem de tijd om verschillende offertes naast elkaar te leggen en kies de aanbieder die het beste bij uw wensen en budget past. Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een lagere energierekening en verhoogt uw wooncomfort. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzamere toekomst.