Subsidie voor isolatie in Smakt

Wanneer u overweegt uw woning in Smakt te isoleren, is het van belang om op de hoogte te zijn van de huidige subsidiemogelijkheden. De overheid biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming om uw huis energiezuiniger te maken. Deze subsidie kan een significant verschil maken in de kosten die u maakt voor isolatie. Op de pagina subsidie isolatie vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende soorten isolatie. Hieronder ziet u een tabel met de subsidiebedragen per vierkante meter voor diverse isolatiewerkzaamheden:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Smakt

Oude subsidies in Smakt

In het verleden waren er andere subsidieregelingen, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke regeling niet meer beschikbaar is, kan het nuttig zijn om via RVO.nl te kijken naar eventuele andere regelingen die nog wel van toepassing kunnen zijn voor uw situatie in Smakt.

Isolatie prijzen in Smakt

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie dat u kiest en de omvang van de werkzaamheden. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende isolatietypen:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Smakt?

Voor het aanbrengen van isolatie in uw woning in Smakt, dient u zich te houden aan bepaalde regelgeving. Zo zijn er voorschriften met betrekking tot de minimale Rd-waarde (warmteweerstand) van het isolatiemateriaal, en kunnen er in uw gemeente specifieke eisen zijn met betrekking tot vergunningen. Het is raadzaam om vooraf bij uw gemeente te informeren naar de lokale bouwvoorschriften en eventuele eisen voor isolatiewerkzaamheden. Op deze manier weet u zeker dat uw isolatieproject voldoet aan alle regels en voorschriften.

Vergelijk isolatie specialisten in Smakt en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Smakt te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten van uw isolatieproject. Neem de tijd om verschillende aanbieders te beoordelen op prijs, kwaliteit en ervaring. Vraag meerdere offertes aan en maak een weloverwogen keuze voor een specialist die past bij uw wensen en budget. Door een goede vergelijking te maken, kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatiewerkzaamheden.