Subsidie voor isolatie in Sittard / Sittard-Geleen

Bent u woonachtig in Sittard of Sittard-Geleen en overweegt u uw woning te isoleren? Dan is het goed om te weten dat er subsidiemogelijkheden bestaan die u financieel kunnen ondersteunen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) een tegemoetkoming voor onder andere het isoleren van uw woning. Meer informatie over de exacte voorwaarden en hoe u deze subsidie kunt aanvragen, vindt u op de officiële website van RVO. Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een handig overzicht van beschikbare subsidies per gemeente, inclusief Sittard-Geleen.

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Sittard / Sittard-Geleen

Oude subsidies in Sittard / Sittard-Geleen

In het verleden waren er verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van woningen, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze specifieke subsidie niet meer beschikbaar is, kunnen VvE’s nog steeds informatie vinden over actuele subsidiemogelijkheden op de website van de RVO, te vinden via deze link. Het is raadzaam om altijd de actuele subsidievoorwaarden en beschikbaarheid te controleren.

Isolatie prijzen in Sittard / Sittard-Geleen

Wanneer u overweegt om isolatiemaatregelen toe te passen in uw woning, is het van belang om een duidelijk beeld te hebben van de te verwachten kosten. De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van het project. Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende soorten isolatie. Deze prijzen zijn indicatief; voor een nauwkeurige offerte specifiek voor uw situatie, is het aan te raden om offertes van verschillende specialisten te vergelijken.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Sittard / Sittard-Geleen?

In Nederland zijn er bepaalde bouwvoorschriften en regelgevingen waaraan u moet voldoen bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels kunnen per gemeente verschillen. In Sittard-Geleen dient u bijvoorbeeld rekening te houden met de lokale bouwverordening en eventuele welstandseisen. Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met de gemeente om te informeren naar de specifieke eisen en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor uw isolatieproject.

Vergelijk isolatie specialisten in Sittard / Sittard-Geleen en bespaar!

Door offertes te vergelijken van verschillende isolatiespecialisten in Sittard en Sittard-Geleen, kunt u een weloverwogen keuze maken en mogelijk aanzienlijk besparen op uw isolatieproject. Het is niet alleen belangrijk om naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de materialen en de ervaring van de specialist. Bezoek onze website om eenvoudig offertes aan te vragen en vind de beste deal voor uw situatie. Door uw huis goed te isoleren, investeert u niet alleen in een lagere energierekening, maar ook in een comfortabeler en duurzamer thuis.