Subsidie voor isolatie in Silvolde

Wanneer u overweegt uw woning in Silvolde te isoleren, is het van belang om op de hoogte te zijn van de beschikbare subsidies die uw investering aanzienlijk kunnen verlagen. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen door middel van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). U kunt meer informatie vinden over deze subsidies op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast biedt de website isolatie subsidie een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden omtrent subsidie voor isolatie in uw regio. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidies voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5


Isolatie in Silvolde

Oude subsidies in Silvolde

Voorheen waren er andere subsidievormen beschikbaar, zoals de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) specifiek voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze subsidie niet langer actief is, kunnen eigenaren en VvE’s nog steeds profiteren van de huidige ISDE-regeling. Voor meer informatie over de SEEH en andere voormalige subsidies kunt u de website van de RVO raadplegen. Het is altijd aan te raden de meest actuele informatie te controleren, aangezien subsidieprogramma’s kunnen veranderen.

Isolatie prijzen in Silvolde

De kosten voor het isoleren van uw woning kunnen variëren afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest. Hieronder ziet u een tabel met de gemiddelde prijzen per m² voor verschillende isolatiemethoden. Deze prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken op basis van specifieke omstandigheden en de gekozen isolatiespecialist. Door offertes te vergelijken, kunt u een beter beeld krijgen van de kosten voor uw situatie.

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Silvolde?

Bij het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden dient u rekening te houden met de geldende bouwvoorschriften en regelgeving. In bepaalde gevallen kan een omgevingsvergunning vereist zijn, vooral als de werkzaamheden de buitenkant van uw woning beïnvloeden. Het is verstandig om vooraf bij uw gemeente te informeren naar de specifieke eisen en eventuele lokale initiatieven ter ondersteuning van energiebesparende maatregelen. Bovendien moeten isolatiewerkzaamheden voldoen aan de vastgestelde isolatiewaarden, de zogeheten Rd-waarden, om in aanmerking te komen voor subsidies.

Vergelijk isolatie specialisten in Silvolde en bespaar!

Een goed geïsoleerde woning draagt bij aan een comfortabeler leefklimaat en kan uw energierekening aanzienlijk verlagen. Door isolatie offertes te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. U vindt eenvoudig meerdere specialisten in de regio Silvolde die u kunnen voorzien van een offerte op maat. Vergelijk de offertes zorgvuldig op basis van prijs, kwaliteit en de geboden garanties. Zo maakt u een weloverwogen keuze en kunt u tot wel 40% besparen op uw isolatie investering.