Subsidie voor isolatie in Sevenum

Indien u overweegt uw woning in Sevenum te isoleren, bent u wellicht ook geïnteresseerd in de mogelijkheden voor subsidie. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via diverse regelingen. Een relevante subsidie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar u meer over kunt lezen op de website van RVO. Daarnaast kunt u op isolatie subsidie meer informatie vinden over de specifieke subsidies die u kunt aanvragen voor uw isolatieproject in Sevenum. Hieronder vindt u een overzicht van de huidige subsidiebedragen voor verschillende isolatiemaatregelen:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Sevenum

Oude subsidies in Sevenum

Voorheen konden inwoners van Sevenum gebruikmaken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Deze subsidie is bedoeld voor energiebesparende maatregelen in gemeenschappelijke woningen. Hoewel de SEEH niet meer beschikbaar is voor individuele huiseigenaren, kunnen VvE’s nog steeds informatie vinden over deze regeling op de RVO website.

Isolatie prijzen in Sevenum

Wanneer u uw huis in Sevenum wilt isoleren, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de kosten. De prijzen voor isolatie kunnen variëren afhankelijk van het type isolatie en de omvang van het project. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Sevenum?

In Sevenum, evenals in de rest van Nederland, zijn er bouwvoorschriften waaraan voldaan moet worden bij het aanbrengen van isolatie. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en omvatten eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarde, die aangeeft hoe goed een materiaal isoleert. Wanneer u uw woning gaat isoleren, is het raadzaam om deze voorschriften te controleren of advies in te winnen bij een professional.

Vergelijk isolatie specialisten in Sevenum en bespaar!

Isolatie is een uitstekende investering voor uw woning in Sevenum, niet alleen voor het comfort maar ook voor de waarde van uw huis. Door offertes van verschillende isolatiespecialisten te vergelijken, kunt u aanzienlijk besparen op de kosten. Bovendien zorgt het kiezen van de juiste specialist ervoor dat de werkzaamheden correct en efficiënt worden uitgevoerd. We nodigen u uit om gebruik te maken van onze vergelijkingsservice om de beste deal voor uw isolatieproject te vinden.