Subsidie voor isolatie in Schijndel

Investeert u in isolatie voor uw woning in Schijndel? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van aantrekkelijke subsidies. De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Voor gedetailleerde informatie over deze regeling kunt u terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bovendien biedt onze eigen pagina over subsidie isolatie u een overzicht van de huidige subsidiebedragen die u kunt ontvangen per vierkante meter geïsoleerd oppervlak. Zie hieronder de tabel met de huidige subsidies voor isolatie:

Soort isolatie Subsidie per m² Min. m² Max. m² Minimale Rd-waarde (m² K/W)
Gevelisolatie € 38 10 170 3,5
Spouwmuurisolatie € 8 10 170 1,1
Dakisolatie € 30 20 200 3,5
Zolder- of vlieringvloerisolatie € 8 20 130 3,5
Vloerisolatie € 11 20 130 3,5
Bodemisolatie € 6 20 130 3,5
Isolatie in Schijndel

Oude subsidies in Schijndel

In het verleden waren er andere subsidieregelingen van kracht, zoals de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Hoewel deze regeling niet meer actief is, kunnen eerdere aanvragers nog relevante informatie vinden op de RVO-website. Het is raadzaam om altijd op de hoogte te blijven van de meest actuele subsidies en financiële ondersteuningsmogelijkheden voor uw isolatieproject in Schijndel.

Isolatie prijzen in Schijndel

De kosten voor isolatie kunnen variëren, afhankelijk van het type en de omvang van de werkzaamheden. In Schijndel hanteren isolatiespecialisten concurrerende prijzen, die mede afhankelijk zijn van de gekozen materialen en de complexiteit van de klus. Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende soorten isolatie:

Soort isolatie Gemiddelde prijs per m²
Dakisolatie €40 – €60
Spouwmuurisolatie €20 – €35
Kruipruimte/vloer isolatie €20 – €30
Isolatieglas €65 – €85

Welke regels gelden er voor isolatie in Schijndel?

In Nederland gelden er specifieke bouwvoorschriften en regelgeving met betrekking tot het isoleren van woningen. Deze regels zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en zorgen ervoor dat isolatiewerkzaamheden aan bepaalde minimumeisen voldoen. Isolatie is niet wettelijk verplicht, maar er zijn wel normen voor de thermische prestaties van een woning. Deze normen worden uitgedrukt in de zogenaamde Rd-waarde, die de isolatiewaarde van materialen aangeeft. Het is verstandig om deze voorschriften te raadplegen en eventueel advies in te winnen bij een deskundige voordat u start met isolatiewerkzaamheden.

Vergelijk isolatie specialisten in Schijndel en bespaar!

Door offertes van verschillende isolatiespecialisten in Schijndel te vergelijken, kunt u een weloverwogen keuze maken en aanzienlijk besparen op uw investering. Het vergelijken van offertes geeft u inzicht in de prijs-kwaliteitverhouding van de aangeboden diensten. Zo kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw isolatieproject. Start vandaag nog met vergelijken en zet een stap richting een duurzame en energiezuinige woning.